Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş: Ölüm yıl dönümünde anılıyor!

Türk halk müziği sevilen ve unutulmaz ismi Neşet Ertaş'ın vefatının üzerinden 12 yıl geçti. Usta sanatçı, ölüm yıl dönümünde sevenleri tarafından anılıyor.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 10:45
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 11:36
Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş: Ölüm yıl dönümünde anılıyor!
Ecem Çetin Muhabir

Herkes onu Bozkırın Tezenesi olarak tanıdı.

Kişiliği ve söylediği türkülerle milyonlarca insanın gönlünde taht kurdu.

Yar İmiş Meğer, Yalan Dünya, Yolcu, Gönül Dağı, Ben Bilmem Onu Beşi ve daha nice türküleri bizlerle buluşturdu. 

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, 25 Eylül 2012 tarihinde hayatını kaybetti ve sevenlerini hüzne boğdu. 

Türkmen Abdallık kültürünün ve müzik geleneğinin son büyük temsilcisi olan Neşet Ertaş'ın vefatının üzerinden tam 12 yıl geçti. 

Ertaş, vefatının yıl dönümünde sevenleri ve hayranları tarafından anılıyor. Sosyal medya üzerinden binlerce kişi paylaşım yaptı. 

İşte bazı paylaşımlar;

Neşet Ertaş kimdir?

Neşet Ertaş, 1938 tarihinde Kırşehir'de dünyaya geldi. Abdallık geleneğinin ve bozlak türünün önemli temsilcilerinden Muharrem Ertaş'ın oğludur. Neşet Ertaş, küçük yaşlarda babası ile köy düğünlerine gitmiş, burada zil ve darbuka çaldı. Mesleğine erken yaşta adım atan usta sanatçı, "Yurttan Sesler" programında söylediği türkü ile adını duyurdu. Seslendirdiği türküleri, kişiliği ile gönüllerde taht kuran ünlü isim, Türk müziğinin en sevilen ve en unutulmaz isimlerinden birisidir. UNESCO'nun Yaşayan İnsan Hazinesi envanterine giren sanatçı, Ahirim Sensin, Yazımı Kışa Çevirdin, Yalan Dünya, Kaşların Karasına, Gönül Dağı Sen Benimsin Ben Senin gibi sayısız türküye imza atmıştır. 25 Eylül 2012 yılında tedavi gördüğü hastanede kanser nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa