Ajax-Beşiktaş maçı hangi kanalda, saat kaçta?

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın sahne alacak Beşiktaş, Ajax deplasmanına çıkacak. Peki Ajax-Beşiktaş maçı hangi kanalda, saat kaçta? Detaylar haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 10:49
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 11:24
Ajax-Beşiktaş maçı hangi kanalda, saat kaçta?
Hakan Öksüz Editör

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında yarın Hollanda temsilcisi Ajax ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma, Amsterdam'daki Johan Cruijff ArenA'da TSİ 22.00'de başlayacak. Maçı, İngiliz hakem John Brooks yönetecek.

Beşiktaş Avrupa'da yine sahada

Önceki sezon Türkiye Kupası'nın sahibi olan Beşiktaş, İsviçre takımı Lugano'yu turnuvanın dışına iterek lig etabına adını yazdırdı.

UEFA'nın format değişikliğine giderek "Kupa 2" olarak adlandırılan bu turnuvada 36 takım arasında yerini alan siyah-beyazlı ekip, bu sezon Avrupa'da da iddialı.

Ajax’ın Avrupa Ligi serüveni

Hollanda Birinci Futbol Ligi'ni (Eredivisie) 2023-2024 sezonunda 5. sırada bitiren Ajax, Avrupa Ligi'ne ikinci eleme turundan dahil oldu. 

Hollanda temsilcisi, eleme turlarında Vojvodina, Panathinaikos ve Jagiellonia'yı saf dışı bırakarak lig etabına yükseldi.

Beşiktaş, yoluna yenilgisiz devam ediyor

Siyah-beyazlılar, bu sezon oynadığı 8 maçta da yenilmedi. Siyah-beyazlılar, Trendyol Süper Lig, Turkcell Süper Kupa ve UEFA Avrupa Ligi elemelerinde oynadıkları 8 karşılaşmanın 6'sını kazanırken, 2 maçta berabere kaldı. Bu süreçte rakip filelere 24 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise sadece 8 gol gördü.

Ajax kadrosunda tanıdık isimler

Hollanda ekibinin başında Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim bulunuyor. Ajax, sezon başında teknik direktörlük görevine Francesco Farioli'yi getirdi. İtalyan teknik adam, daha önce Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u çalıştırmıştı. 

Ajax kadrosunda ise Türkiye’den tanıdık yüzler dikkat çekiyor. Ahmetcan Kaplan, eski Beşiktaşlı Wout Weghorst ve bir dönem Başakşehir'de top koşturan Bertrand Traore, Ajax'ın isimleri arasında bulunuyor.

Ajax, bu sezon Eredivisie'de çıktığı 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa