Apple hayal kırıklığına uğradı! iPhone 16 satışları tatmin etmedi

Teknoloji devi Apple, iPhone 16 satışlarının beklentilerin altında kalması nedeniyle hayal kırıklığına uğradı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 10:58
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 11:20
Apple hayal kırıklığına uğradı! iPhone 16 satışları tatmin etmedi
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Apple’ın merakla beklenen iPhone 16 serisi, kısa bir süre önce gerçekleştirilen bir etkinlikte tanıtıldı. Etkinlikte iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max olmak üzere dört yeni model teknolojiseverler ile buluştu.

Fakat lansmandan sonra ortaya çıkan iddialara göre; Apple’ın amiral gemisi iPhone 16'nın satışları, beklenen seviyelere ulaşamadı. Şirketin satış rakamlarının, tahminlerin gerisinde kaldığı konuşuluyor.

Apple, genellikle yeni iPhone modellerini piyasaya sürdükten kısa bir süre sonra tüm çalışanlarına bu telefonları indirimli olarak satın alma olanağı sağlıyor. Fakat talebin fazla olduğu yıllarda çalışanların bu fırsattan faydalanmaları için bir süre beklemeleri gerekiyor.

iPhone 16 satışları düşük kaldı

Deneyimli Apple analisti Ming Chi Kuo’nun açıklamasına göre; bu yıl iPhone 16 satışlarının düşük seyretmesi nedeniyle Apple, çalışanlar için söz konusu bekleme süresini kaldırdı. Çalışanlar, müşterilerle aynı anda indirimli iPhone'lara erişim sağlayabilecek.

Apple ile ilgili güvenilir bilgi kaynaklarından biri olan Mark Gurman da bu durumu tasdikledi. Tüm bu bilgiler, iPhone 16 satışlarının Apple'ın beklentilerini karşılamadığı yönünde yorumlanıyor.

Gözler iPhone 16 Pro Max'e çevrildi

Rapora göre; Apple, en büyük beklentisini üst segment model olan iPhone 16 Pro Max’e bağlamış durumda. Üretilecek olan telefonların neredeyse yüzde 37’sinin bu model için ayrıldığı belirtildi. Pro Max’in gelişmiş özellikleri ve geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmesi, bu stratejinin arkasındaki temel neden olarak görülüyor.

Diğer modellerin üretim adetleri ise şu şekilde belirlendi: iPhone 16 Plus için 5,8 milyon adet, iPhone 16 için 24,6 milyon adet, iPhone 16 Pro için 26,6 milyon adet ve iPhone 16 Pro Max için 33,2 milyon adet.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa