Savcıların "Masum olabilir" dediği siyahi imam idam edildi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde savcıların "masum olabileceğine" dair uyarıda bulunduğu siyahi imamın idam edildiği öğrenildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 11:27
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 11:52
Savcıların ''Masum olabilir'' dediği siyahi imam idam edildi!
AA
Kaynak AA

ABD'nin Missouri eyaletinde cinayet suçlamasıyla idama mahkum edilen Marcellus "Halife" Williams adlı siyahi imam, savcıların masumiyetine dair şüphelerine rağmen idam edildi. 1998 yılında işlenen bir cinayetten ötürü idam cezası alan ve Bonne Terre Hapishanesi'nde bulunan 55 yaşındaki siyahi imamın, yerel kaynaklara göre dün yerel saatle 18.10'da zehirli iğne ile infaz edildiği öğrenildi. 

Savcılar; cinayete ilişkin yeni DNA kanıtlarının, Williams'ın olayla bağlantısını desteklemediğini açıkladı. Buna karşın mahkeme, infaz kararını uygulama yönünde hüküm verdi. Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, sunulan kanıtların "başka bir failin varlığını göstermediği ve Williams'ın suçsuz olduğunu kanıtlamadığı" ifade edildi.

Missouri Valisi Mike Parson, Williams'ın idamına ilişkin olarak, "Ne jüri üyeleri ne de yargıçlar, Williams'ın masumiyet iddiasını inandırıcı buldu." açıklamasında bulundu.

Siyahi imamın idamı kınandı

CAIR (Amerika-İslam İlişkileri Konseyi), Williams'ın infazını sert bir şekilde kınadı. ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Cori Bush da sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Ne olmuştu?

Williams, 1998 yılında işlenen bir cinayet nedeniyle 2001 yılında idam cezasına çarptırılmıştı. Yargı sürecinde ücretli iki tanığın ifadeleriyle karar verilmiş ve olayla ilgili hiçbir adli kanıt sunulmamıştı.  Ayrıca, jüri üyelerinin büyük çoğunluğunun beyazlardan oluşması, yargılamanın adil olup olmadığı konusunda tartışmalara neden olmuştu.

2017 yılında yapılan DNA testleri, olay yerindeki örneklerin Williams'ınkilerle uyuşmadığını ortaya koymuştu. CAIR'in başlattığı kampanya kapsamında infazın durdurulması için 50 bine yakın imza toplanmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa