Lübnan'a yardım eli uzatıldı! 55 tonluk malzeme gönderildi

İsrail'in saldırıları nedeniyle zor durumda kalan Lübnan'a Irak tarafından 55 tonluk yardım malzemesi gönderildiği belirtildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 12:30
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 12:53
Lübnan'a yardım eli uzatıldı! 55 tonluk malzeme gönderildi
AA
Kaynak AA

Irak Sağlık Bakanı Salih el-Hasnavi, İsrail'in yoğun hava saldırıları altında bulunan Lübnan'a 55 ton tıbbi ve insani yardım gönderildiğini açıkladı. Irak Sağlık Bakanı Hasnavi, Irak resmi haber ajansı INA'ya açıklamada bulundu. Hasnavi, yaralıların durumuna uygun olarak çeşitli alanlarda cerrah, anestezi danışmanı, hemşire ve eczacıdan oluşan bir sağlık ekibinin yanı sıra 15 ton ilaç ve insani yardım malzemesinin Lübnan'a gönderildiğini belirtti.

Gönderilen yardımlar arasında antibiyotikler, kan torbaları, beslenme sıvıları ve cerrahi operasyonlar için gerekli tıbbi malzemeler yer aldı. Hasnavi, Irak'tak bulunan göz ve uzuv cerrahisi hastanelerinin de Lübnanlı yaralıların ihtiyaçlarını karşılamak için hazır olduğunu bildirdi.

Lübnan'dan ilk göçmen grubu Irak'a getirilecek

Haşdi Şabi güçleri tarafından da Lübnan'a 40 ton tıbbi yardım gönderildiğini aktaran Hasnavi, Lübnan Sağlık Bakanlığının ihtiyaçları doğrultusunda ikinci bir 15 tonluk yardım paketinin daha yola çıkarılmasının planlandığını ifade etti. Lübnan'dan ilk göçmen grubunun da Irak'a getirilmesi bekleniyor.

İsrail ordusu, 23 Eylül sabahından itibaren Lübnan'ın güney şehirlerini, Bekaa ve Baalbek bölgelerini yüzlerce hava saldırısı ile hedef aldı. Lübnan Sağlık Bakanlığına göre, son dönemde İsrail'in saldırıları neticesinde 50'si çocuk, 95'i kadın olmak üzere toplam 558 kişi yaşamını yitirirken 1835 kişi ise yaralandı. Saldırılardan kaçan birçok kişi, başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelere doğru göç etmeyi sürdürüyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa