Trump'a göre Rusya, Ukrayna'ya yenilmez!

Rusya'nın "askeri sicilini" öven Eski ABD Başkanı Donald Trump, Rus ordusunun savaşta Ukrayna'ya yenilmeyeceği imasında bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 13:31
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 14:11
Trump'a göre Rusya, Ukrayna'ya yenilmez!
AA
Kaynak AA

Trump, Rusya'nın Askeri Geçmişini Övdü: "Rusya Savaşı Kaybetmez"

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, yaptığı bir konuşmada Rusya'nın askeri geçmişine övgüde bulundu ve Moskova'nın Kiev'e karşı süren savaşı kaybetmeyeceğini ima etti. Georgia eyaletinde konuşan Trump, Başkan Joe Biden'ın Ukrayna'ya verdiği desteği alaycı bir dille eleştirdi.

Biden'ın Ukrayna politikasıyla alay etti

Trump, konuşmasında Başkan Joe Biden'ın, "Ukrayna kazanana kadar destek vereceğiz" şeklindeki ifadelerine sert tepki gösterdi. Biden'ı taklit ederek sesini alçaltan Trump, ABD'nin bu savaştan "çekilmesi" gerektiğini vurguladı. Eski başkan, ABD'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla ilgilenmemesi gerektiğini savundu.

Rusya'nın askeri zaferlerini hatırlattı

Trump, konuşmasında Sovyetler Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı'ndaki Adolf Hitler ve Nazilere karşı zaferini ve Fransız imparatoru Napolyon Bonapart'ın Rusya'yı işgal girişimindeki başarısızlığını hatırlatarak, Rusya'nın askeri kabiliyetine dikkat çekti. "Hitler'i yendiler, Napolyon'u yendiler. Yaptıkları bu, savaşıyorlar" diyerek Rusya'nın tarihi zaferlerine atıfta bulundu.

Zelenskiy'e yönelik eleştiriler

Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile arasındaki soğuk ilişkileri de gündeme getirdi. Geçtiğimiz hafta Zelenskiy, The New Yorker dergisine verdiği röportajda Trump'ı eleştirmiş ve onun savaşı anlamadığını ima etmişti. Trump ise Zelenskiy'e yönelik eleştirilerini sertleştirerek, "Zelenskiy ABD'ye her geldiğinde 100 milyar dolarla ayrılıyor" dedi. Ancak ABD Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, ABD'nin Ukrayna'ya verdiği toplam yardım 56 milyar doları aşmış durumda.

"Savaşı hızla bitireceğim"

Trump, kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde seçilmesi halinde, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı "hızla" sona erdireceğini de yineledi. Başkanlık döneminde de benzer vaatlerde bulunan Trump, bu savaşı sonlandırmak için kararlı olduğunu belirtti.

ABD'nin Ukrayna'ya desteği

ABD'nin Ukrayna'ya sağladığı askeri ve ekonomik yardım, Biden yönetimi döneminde yoğun bir şekilde artış gösterdi. 2022'den bu yana ABD, Ukrayna'ya 56 milyar dolardan fazla askeri yardım gönderdi. Trump ise bu yardımların çok fazla olduğunu savunarak, ABD'nin kendi iç sorunlarına odaklanması gerektiğini vurguluyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa