Şehit eşi, öğrenci olan kızına Ankara'da ev kiralarken dolandırıldı!

Amasya’da yaşayan şehit eşi, öğrenci olan kızına Ankara’da ev kiralamak istedi ancak 54 bin Türk lirası dolandırıldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 13:47
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 14:48
Şehit eşi, öğrenci olan kızına Ankara'da ev kiralarken dolandırıldı!
AA
Kaynak AA

Şehit polis eşine dolandırıcılık şoku

Amasya'da yaşayan şehit polis memuru Bülent Ay'ın eşi Neslihan Ay, Ankara'da okuyan kızına ev kiralamak isterken 54 bin lira dolandırıldı. Aynı zamanda Amasya Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı olan Neslihan Ay, dolandırıcılık mağduru olduğunu belirterek emniyete başvurdu.

İnternet üzerinden ev arayışı

Neslihan Ay, Ankara'da üniversite eğitimi gören kızına kiralık bir ev bulmak amacıyla internette bir siteye girdi. Beğendiği evin sahibi olduğunu iddia eden bir kişiyle iletişime geçen Ay, telefonda güven veren bu kişinin isteği üzerine, 3 aylık kira bedeli olan 54 bin lirayı şüphelinin hesabına havale etti.

Tekrar para talebi şüphe uyandırdı

Ay, parayı gönderdikten sonra karşı tarafın tekrar para talep etmesiyle dolandırıldığından şüphelendi. Şüpheliye ulaşamayan Ay, polise başvurarak şikayette bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Neslihan Ay, yaşadığı şaşkınlık ve üzüntüyü dile getirerek, insanların internet üzerinden yapılan işlemlerde daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Polisten dolandırıcılık uyarısı

Neslihan Ay, emniyete yaptığı başvuruda şüphelinin daha önce de benzer dolandırıcılık suçlarından kaydının olduğunu öğrendiğini belirtti. Polis ekipleri, dolandırıcıyı yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattı.

Şehit Bülent Ay’ın hatırası

Neslihan Ay’ın eşi Bülent Ay, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 2016 yılında meydana gelen bir trafik kazasında şehit olmuştu. Neslihan Ay, eşinin hatırasını yaşatmak ve ailelerin haklarını savunmak için Amasya Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanlığı görevini yürütüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa