Tosuncuk için 88 bin 302 yıl hapis istemi

Çiftlik Bank davasında mütalaa açıklandı. Savcı, ana davada Mehmet Aydın için 88 bin 302 yıl hapis cezası talebinde bulundu.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 14:24
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 15:04
Tosuncuk için 88 bin 302 yıl hapis istemi
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Çiftlik Bank davasında Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın da olduğu davada mütalaa açıklandı.

88 bin yıl hapis talebi

Savcı, Mehmet Aydın ve ağabeyi  Fatih Aydın için "Bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık", "suç örgütü kurma", ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından toplamda 88 bin 302 yıl hapis cezası talep etti. Aynı cezalar, dava kapsamında yargılanan Osman Naim Kaya için de istendi.

Çiftlik Bank davası, Türkiye'de geniş çaplı bir dolandırıcılık olayı olarak büyük yankı uyandırmıştı. Sistem, yatırımcılara yüksek kar vaadiyle sanal bir çiftlik oyunu üzerinden para kazandırmayı hedefliyordu. Ancak, bu yapı kısa sürede bir Ponzi şeması olduğu ortaya çıkmış ve binlerce yatırımcı mağdur edilmişti.

Fatih Aydın, Temmuz 2021'de Uruguay'da yakalanmış ve Kasım 2021'de Türkiye'ye iade edilerek tutuklanmıştı. Aynı zamanda, Osman Naim Kaya da 2022 yılında Türkiye'ye iade edilip tutuklanmıştı. Her iki isim de Mehmet Aydın'la birlikte Çiftlik Bank sisteminin kurucuları ve yöneticileri olarak suçlanıyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamelerde, Aydın kardeşlerin 4 bin 582 kişiyi mağdur ettikleri belirtilmiş ve suç örgütü yönetme, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından 85 bin 646 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Dava, kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ederken, yargı süreci devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa