Şile açıklarında gemide çıkan yangın söndürüldü

Kumkapı'dan Zonguldak'a giderken Şile açıklarında yanmaya başlayan gemi söndürüldü. 62 metrelik gemi ağır hasar aldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 14:40
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 14:42
Şile açıklarında gemide çıkan yangın söndürüldü
AA
Kaynak AA

Şile açıklarındaki gemi yangını söndürüldü

İstanbul’dan Zonguldak’a seyir halinde olan 62 metre boyundaki gemide, Şile açıklarında çıkan yangın başarıyla söndürüldü. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), yangın ihbarı alınır alınmaz müdahale ekiplerinin hızla harekete geçtiğini ve yangının kısa sürede kontrol altına alındığını duyurdu.

Acil müdahale başlatıldı

KEGM tarafından yapılan ilk açıklamada, Kumkapı’dan Zonguldak’a gitmekte olan Arıburnu isimli gemide Şile açıklarındayken yangın çıktığı belirtildi. İhbarın hemen ardından Kurtarma-12 römorkörü ve KEGM-5 hızlı tahlisiye botu olay yerine sevk edilerek, yangına müdahale çalışmalarına başlandı.

Yangın tamamen kontrol altına alındı

Sabah saatlerinde başlayan yangın söndürme çalışmaları, ekiplerin yoğun çabasıyla tamamlandı. KEGM’nin yaptığı ikinci açıklamada, “Ekiplerimizce yapılan soğutma işleminin ardından Arıburnu isimli gemideki yangın tamamen söndürülmüştür” ifadelerine yer verildi. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı, ancak gemide maddi hasar oluştu.

Deniz taşımacılığında güvenlik önlemleri önemli

Bu olay, deniz taşımacılığında güvenlik önlemlerinin ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. KEGM, olası deniz kazalarına ve yangınlarına karşı hem karada hem denizde müdahale ekiplerinin sürekli olarak hazır tutulduğunu belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa