Fenerbahçe'den Ergin Ataman kararı!

Galatasaray-Panathinaikos maçında Fenerbahçe göndermesi yapan Ergin Ataman'a sarı-lacivertlilerden milli takım tepkisi geldi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 14:46
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 15:51
Fenerbahçe'den Ergin Ataman kararı!
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, hazırlık maçında Panathinaikos'a 85-56 mağlup olurken, maç sonrasında yaşanan olaylar dikkat çekti. 

Panathinaikos Başantrenörü ve Türkiye A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman'ın, Galatasaray tribünlerine eliyle derbiye göndermede bulunarak 3-1 işareti yapması, Fenerbahçe camiası tarafından tepkiyle karşılandı.

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, bu hareketin milli takım hocası kimliğine yakışmadığını belirterek sert bir açıklama yaptı. Kızılhan, Ergin Ataman'ın tavrını "bölücü ve ayrıştırıcı" olarak nitelendirdi ve bu konuda gerekli aksiyonların alınacağını belirtti.

Ergin Ataman, yaşanan olay sonrası yaptığı yazılı açıklamada, Fenerbahçe camiasından özür diledi. Tribünlere yaptığı el hareketinin, derbiye atıfta bulunduğunu ve Fenerbahçe taraftarlarını incittiğini kabul ederek, tüm Fenerbahçe camiasından özür dilediğini ifade etti.

Milli Takım'a sporcu göndermeyecek

Fenerbahçe, Ergin Ataman’ın bu hareketi üzerine A Erkek Milli Takım’a oyuncu göndermeme kararı aldığını duyurdu. Kulüp, Ataman’ın hareketinin milli takımın saygınlığına aykırı olduğunu belirterek, özür açıklamasını yok saydıklarını açıkladı. Fenerbahçe, bu davranışın bir camiayı kazanmak adına Fenerbahçe camiasına ve milli takıma yapılmış büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa