Mustafa Destici'den 'idam' açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'a yapılan saldırıya tepki gösterdi, idamın mutlak suretle getirilmesini söyledi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 15:16
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 15:58
Mustafa Destici'den 'idam' açıklaması
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki çeşitli konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

İdam Cezası Talebi

Destici, özellikle Türkiye'de belirli suçlar için cezaların yetersiz olduğunu vurgulayarak, idam cezasının yeniden getirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Suçların cezasız kalmasının başka hayatlara mal olduğunu belirten Destici, toplumun da bu durumdan bıktığını ve tahliyesiz müebbet hapis cezasının hukuk sistemine dahil edilmesini savundu. Görev başında şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz olayına atıfta bulunarak, suçluların geçmişte birçok suç işleyip cezaevine girmediğini eleştirdi.

Destici, suç işleyenlerin cezalarının caydırıcı olmadığını ve suçluların serbest kaldığını belirtti. Bu durumun kamu vicdanını tatmin etmediğini vurgulayan  BBP Lideri Destici, idam cezasının zaruret olduğunu ve mutlaka getirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Destici'den kuruluşlara Gazze tepkisi

Büyük Birlik Partisi Genel  Başkanı Mustafa Destici, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına ve uluslararası kuruluşların sessizliğine de değindi. UNESCO, Dünya Sağlık Örgütü  ve UNICEF gibi uluslararası kuruluşların, İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırılar karşısında sessiz kaldığını eleştirdi. 

Bu kuruluşların diğer çatışma ve savaşlarda devreye girdiklerini vurgulayan Destici ancak Filistin’deki çocukların ve sivillerin katledilmesine kayıtsız kaldıklarını ifade etti. BBP Geneel Başkanı ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarda hayatını kaybeden gazetecilere uluslararası basın kuruluşlarının yeterli tepki göstermediğini de sözlerine ekledi.

Destici, bu konulardaki açıklamalarıyla Türkiye’de hukuki reform taleplerini ve uluslararası haksızlıklara karşı duruşunu bir kez daha ortaya koydu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa