Avustralya'da deprem ve tsunami paniği! Test notunu görmediler

Avustralya'da bir uygulama üzerinden deneme amaçlı gönderilen deprem ve tsunami uyarısı halk arasında paniğe sebep oldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 16:59
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 17:16
Avustralya'da deprem ve tsunami paniği! Test notunu görmediler
AA
Kaynak AA

Avustralya Meteoroloji Dairesi (BOM) tarafından hava durumu uygulaması üzerinden test amaçlı gönderilen "8,2 büyüklüğünde deprem ve tsunami uyarısı" notunu fark etmeyen bazı kullanıcılar, kısa süreli panik yaşadı.

The Sydney Morning Herald gazetesinde yer alan habere göre, uygulamayı kullanan bazı kişiler, uyarıların ekran görüntülerini sosyal medyada paylaştı.

Bu görüntülerde, Yeni Zelanda açıklarında 8,2 büyüklüğünde bir deprem ve ardından gelen tsunami uyarısı yer aldı. Kullanıcılar, uyarının test amaçlı olduğuna dair bir bilgilendirmenin gözden kaçtığını ve bu durumun yanlış anlaşılmalara yol açtığını belirtti.

Deprem ve tsunami uyarısı endişeye neden oldu

Uyarı, bazı vatandaşlar arasında endişeye neden olurken, birkaç kullanıcı kısa bir süre sonra "tsunami uyarısı iptal edildi" mesajı aldıklarını ifade etti.

Meteoroloji Dairesi, yaptığı açıklamada, uyarıların yeni bir tsunami erken uyarı sistemi yazılımının test aşamasının bir parçası olduğunu belirtti. 

Açıklamada, Avustralya için herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmadığı vurgulandı. Söz konusu açıklamada, aynı zamanda şu ifadelere yer verildi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa