Uluslararası Kent Tiyatro Festivali başlıyor

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu tarafından hayata geçirilen Uluslararası Kent Tiyatro Festivali-Etimesgut (KentFest), seyirciyle buluşacak.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 17:12
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 17:54
Uluslararası Kent Tiyatro Festivali başlıyor
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Etimesgut Belediye Başkanı ve Etimesgut Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikçioğlu'nun teklifiyle başkentte tiyatro festivali başlayacak. 

Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran'ın eş sanat yönetmenliğinde düzenlenen Uluslararası Kent Tiyatro Festivali - Etimesgut (KentFest), bu yıl ilk kez 11-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festivalde sekiz farklı ülkeden 15 oyun ve performansı izleyiciyle buluşturacak.

Türkiye, Yunanistan, Almanya, Portekiz, Fransa, Brezilya, İskoçya, Polonya ve Suriye’den sanatçılar ve ekipler festivalde sahne alacak. Birbirinden farklı oyunlar Eryaman’da bulunan 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi (CKM) Kent Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Haldun Taner’in "Vatan Kurtaran Şaban" adlı oyununun prömiyeriyle açılacak olan festivalde, Theodoros Terzopoulos'un “Alarme” adlı oyunu, Portekiz ve Fransa ortak yapımı “Antony and Cleopatra”, çağdaş dans performansı “Never Odd or Even” gibi önemli gösteriler yer alacak.

Festival, sahne sanatları dışında kültürel miras, kent ve sanat üzerine söyleşiler ve çocuk atölyeleri gibi geniş kapsamlı etkinliklerle de dolu olacak.

Başkan Erdal Beşikçioğlu, festivalin sadece Etimesgut için değil, Türkiye için de önemli bir kültürel adım olduğunu vurguladı. Beşikçioğlu, bu festivalle birlikte ilçenin dünya ile daha fazla etkileşimde bulunacağını ve kültürel değerlerini sergileyebileceğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa