Çöpleri dere kenarına döken belediyeye 1 milyon lira ceza kesildi

Dere kenarına çöp döken Rize Pazar Belediyesine 1 milyon 299 bin lira ceza kesildiği öğrenildi. İşte ayrıntılar...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 17:20
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 17:42
Çöpleri dere kenarına döken belediyeye 1 milyon lira ceza kesildi
AA
Kaynak AA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Rize'nin Pazar ilçesinde belediyenin topladığı çöpleri dere kenarına döktüğünü tespit ederek, Pazar Belediyesine 1 milyon 299 bin lira idari para cezası uygulandığını duyurdu. Bakanlık, bu durumun gelen ihbarlar üzerine başlatılan bir incelemenin ardından ortaya çıktığını belirtti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Rize Pazar Belediyesi'nin ilçedeki evsel atıkları Soğuksu Mahallesi'nde bir dere kenarına döktüğüne ilişkin bir ihbar alındı. İhbarın ardından harekete geçen bakanlık denetim ekipleri, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Dere kenarına dökülen çöpler halk sağlığını tehdit ediyor

Yapılan incelemelerde, belediyeye ait çöp toplama araçlarının atıkları dere kenarına boşalttığı, bu atıkların üzerinin toprakla kapatılmaya çalışıldığı ve bu durumun çevre kirliliğine yol açtığı tespit edildi. Açıklamada, dere kenarına dökülen çöplerin halk sağlığını tehdit eden ciddi bir çevre sorunu oluşturduğuna dikkat çekildi.

Denetim sonucunda Pazar Belediyesi'ne "çöplerin derhal kaldırılarak bir atık tesisine taşınması" konusunda uyarı yapıldığı ifade edildi. Ayrıca, çevre kirliliğine yol açan bu eylem nedeniyle Çevre Kanunu'na dayanarak belediyeye 1 milyon 299 bin lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Sıkı denetimler devam edecek

Bakanlık yetkilileri, çevre kirliliği konusunda hassasiyetin artırılması gerektiğini vurgularken, bu tür ihlallerin devam etmesi durumunda gerekli yasal işlemlerin süreceğini ve çevreye zarar veren uygulamalara karşı sıkı denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa