Samsunspor’dan PFDK sevkine tepki

TFF tarafından Rizespor karşılaşmasında taraftarların kullandıkları çirkin tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevk edilen Samsunspor Kulübü, karara tepki gösterdi

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 18:25
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 18:36
Samsunspor’dan PFDK sevkine tepki
DHA
Kaynak DHA

Samsunspor, Rizespor ile oynanan Süper Lig karşılaşmasında taraftarlarının çirkin ve kötü tezahürat yaptığı gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

PFDK'ya sevk edildiler

Süper Lig'in 6. haftasında Rizespor deplasmanında 1-0'lık galibiyet elde eden Samsunspor, bu başarıya rağmen taraftarlarının maç sırasında kullandığı çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle PFDK'ya sevk edildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından alınan bu karar, kulüp yönetimi tarafından sosyal medya hesapları üzerinden eleştirildi.

Samsunspor'dan sert açıklama

Samsunspor'un açıklamasında, taraftarlarının centilmenliği ve Fair Play ruhuna bağlılığı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi: "Her zaman takımını yalnız bırakmayan ve en centilmen taraftar olarak bilinen Samsunspor taraftarı, gittiğimiz birçok deplasmanda bizi evimizde hissettirmiş ve tüm maçlarda Fair Play ruhuna uygun hareket etmiştir. 21.09.2024 tarihinde oynadığımız Çaykur Rizespor maçında da taraftarlarımız, Türk futbolunun gelişimi için örnek olmuştur. Maç sırasında, öncesinde ya da sonrasında hiçbir istenmeyen olay yaşanmamıştır. Ancak, gerçekleşip gerçekleşmediği bile belli olmayan bir çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle kulübümüzün PFDK'ya sevk edilmesi kabul edilemez."

"Sürekli cezalandırılmamız Türk Futboluna zarar verir"

Açıklamada ayrıca, sporda her türlü şiddet, küfür ve kötü sözün karşısında olduklarını vurgulayan Samsunspor, adil futbolu savunduklarını belirtti. Kulüp, sürekli olarak cezalandırılmalarının Türk futbolu için kötü bir örnek oluşturduğunu ifade ederek, bu tür kararların futbola zarar verdiğine dikkat çekti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa