Engelli çocuğa şiddet iddiası: Bakım Merkezi avukatından açıklama

7 yaşındaki engelliye kötü muamele iddialarıyla gündem olan Bakımeviyle ilgili Bakanlık inceleme başlatırken avukat da olayı savundu.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 19:15
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 20:01
Engelli çocuğa şiddet iddiası: Bakım Merkezi avukatından açıklama
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Büyükçekmece’deki Güzelce Mahallesi'nde bulunan özel bakım merkezinde engelliye kötü muamele iddialarıyla gündem oldu.

İddiaya göre, bakım personeli olarak görev yapan B.Y. ile sağlık personeli G.B.T., özel destek alan 7 yaşındaki engelli Bahar B.'nin kendisine zarar vermemesi için elleri ve ayaklarını bağlarken çalışanlardan F.B. de cep telefonuyla olayı görüntüledi.

Bu görüntüler sosyal medyada paylaşılınca büyük tepki çekti.

Bunun üzerine harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı inceleme başlattı.Bakanlık, Bahar B.'ye kötü muamelede bulunan G.B.T. ile B.Y.'nin bakım merkezi tarafından işten çıkarıldığını duyurdu.

Bu arada, özel bakım merkezi yönetimi ise görüntülerde yer alan 2 personelin  yanı sıra görüntüyü kaydeden çalışan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

7 yaşındaki Bahar B. ise, ailesi tarafından alındı.

Bakanlıktan açıklama: “Suç duyurusunda bulunulmuştur”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni bir açıklama yaparak, bakımevinde ivedilikle inceleme yapıldığı ve müfettiş görevlendirildiğini aktardı.

Bakanlık, söz konusu şahıslarla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bilgisini de paylaştı.

Açıklamada, olayda ihmali olanların en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olunacağı vurgulandı.

Özel Bakım Merkezi avukatı: “Kurumun kusuru olmadığı açıktır”

Özel bakım merkezi avukatı Beytullah Duymaz ise, yalan, yanlış ve iftiraya dayanan yayınlar yapıldığını savundu.

Olayın aslı araştırılmadan ve kurumdan bilgi alınmadan lekeleyici ve karalayıcı yapılmasının hukuken ve vicdanen korunamayacağını belirten Duymaz, yayınların bakımevinden bilgi ve belge istenmeden ön yargıyla gerçekleştirildiğini dile getirdi.

“Kendisine zarar vermeme için yapıldı”

Avukat Duymaz, retarde ve engelli bireylerin sinir krizi geçirdiği anda kendilerini duvardan duvara vurmak gibi kendilerine ve çevresindeki diğer insanlara zarar verebileceğine dikkati çekti.

Gerçek dışı yayınları yapan kuruluşlar ve bu yayınların yapılmasına vesile olan şahıslar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak yasal yollara başvurulduğunu söyleyen avukat Duymaz, bakım personeli B.Y. ve sağlık personeli G. B. T. tarafından kriz atağında kendisine zarar vermemesi için sabitleme yapılırken engelli birey Bahar B.’ye çalışanların sert müdahalede bulunduğu izlenimi oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti.

Bakımevi de suç duyurusunda bulundu

Duymaz, olayda adı geçen personellerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını da açıkladı.

Görüntüleri çeken F.B’nin kurumda yalnızca 1 hafta çalışıp işten ayrıldığını aktaran Duymaz,  olayı sorumlu müdüre bildirmediği ve bu olayların yaşanmasına sebebiyet verdiği gerekçesiyle  yasal yollara başvurulduğunu da dile getirdi.

Engelli birey açlıktan öldü iddiası

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında aynı bakım merkezinde destek alan 17 yaşındaki H.T.'nin açlıktan öldüğü iddialarına da Özel bakım merkezi avukatı Beytullah Duymaz şöyle yanıt verdi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa