Dışişleri Bakanı Fidan, Lübnan mevkidaşı Bouhabib ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib ile Türkevi’nde bir araya geldi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 20:03
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 20:16
Dışişleri Bakanı Fidan, Lübnan mevkidaşı Bouhabib ile görüştü
EK
Esra Koçak Editör

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD temasları kapsamında New York'taki Türkevi’nde Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib ile bir araya geldi. Görüşmede, Lübnan’daki mevcut durum ele alındı ve Bouhabib, Türkiye’nin Lübnan’a yaptığı ilaç yardımından dolayı teşekkür etti.

Lübnan’a destek ve İsrail eleştirisi

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakan Fidan’ın, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını "kabul edilemez" olarak nitelendirdiği belirtildi. Fidan, İsrail'in bölgeyi kaosa sürüklemek istediğini ve Türkiye’nin Lübnan’ın yanında olduğunu vurguladı. Ayrıca, uluslararası toplumun bu konuda birlik içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Fidan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Dışişleri Bakanları Konseyi Gayriresmi Toplantısı'na katıldı

Öte yandan Dışişleri Bakanı Fidan  Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurul toplantısına katılmak için gittiği New York'ta, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Dışişleri Bakanları Konseyi Gayriresmi Toplantısı'na katıldı.

Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Bakan Fidan'ın, BM 79. Genel Kurul toplantısına katılmak için gittiği New York'ta, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Gayriresmi Toplantısı'na katıldığı bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa