Lübnan'da İsrail saldırılarında 150 Bin kişi göç etti

İsrail’in 3 gündür sürdürdüğü hava saldırılarından kaçanların sayısının 150 bini aştığı bildirilirken, 1247 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 21:32
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 21:34
Lübnan'da İsrail saldırılarında 150 Bin kişi göç etti
EK
Esra Koçak Editör

İsralil'in saldırılarından kaynaklı zor günler yaşayan Lübnan halkı çareyi göç etmekte arıyor. Lübnan Ulusal Felaketleri Yönetme Komitesi'nin koordinasyonundan sorumlu Bakan Yasin, Beyrut’ta düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarının yol açtığı yıkıcı sonuçları açıkladı. Yasin, bugüne kadar saldırılarda 1247 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 5 bin 278 kişinin yaralandığını belirtti.

Göç ve Sığınma Merkezleri artıyor

Yasin, İsrail ordusunun özellikle güney ve doğu bölgelerine yönelik devam eden saldırıları nedeniyle ülkede göç dalgasının arttığını ifade etti. Ülke genelinde sığınma merkezlerinin sayısının 360’a ulaştığını bildiren Yasin, saldırıların yoğun olduğu bölgelerden göç edenlerin sayısının 150 bini geçtiğini açıkladı. Bu göçmenlerden yaklaşık 52 bin 900 kişi, sığınma merkezlerine yerleştirildi.

Temel ihtiyaçlar için uluslararası yardım çağrısı

İsrail ordusunun hava saldırılarının ilk 72 saatinde 150 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirten Yasin, Lübnan’ın dost ve kardeş ülkelerle koordinasyon içinde göç edenlerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını söyledi.

Yerinden olanların sayısı 500 bine yaklaşıyor

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib ise İsrail’in saldırıları nedeniyle ülke içinde yerinden olanların sayısının 500 bine yaklaştığını belirtti. Ülkenin güney bölgelerinden Beyrut’a ve kuzey bölgelere doğru büyük bir göç dalgası yaşanıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa