Giovanni van Bronckhorst: Ajax önünde hedefimiz galibiyet"

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, Ajax'a zor anlar yaşatmaya devam edeceklerini belirterek galibiyeti hedeflediklerini söyledi.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 21:45
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 22:34
Giovanni van Bronckhorst: Ajax önünde hedefimiz galibiyet''
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst ve takım kaptanı Mert Günok, Ajax ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi grup aşamasındaki ilk karşılaşma öncesinde Johan Cruyff Arena'da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundular.

Beşiktaş, yarın akşam deplasmanda Ajax ile karşılaşacak. Basın toplantısında konuşan Giovanni van Bronckhorst, Hollanda'da bulunmanın kendisi için özel bir anlam taşıdığını ifade ederek, "Takım olarak bu maça çok iyi hazırlandık. Sezona güçlü bir başlangıç yaptık ve Süper Kupa'yı kazanmayı başardık. Şu ana kadar ligde iki beraberlik aldık. Ancak bu maçta galibiyeti hedefliyoruz. Ajax gibi köklü bir kulübe karşı oynamak büyük bir meydan okuma olacak. Ancak gücümüzü sahaya yansıtıp zafere ulaşmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Bronckhorst, Avrupa'da başarılı sonuçlar almanın Türk futbolu açısından önemli olduğunu belirterek, "Hollanda'dan iki takım Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyor. Ancak Galatasaray ve Fenerbahçe, play-off aşamasında başarılı olamadı. Beşiktaş olarak Avrupa'daki imajımızı düzeltmeyi ve bu arenada iyi sonuçlar almayı hedefliyoruz. Burada kazanmaya odaklandık, amacımız bu" dedi.

Topa sahip olmanın maçın kilit noktası olduğuna dikkat çeken deneyimli teknik adam, "Topa hakim olan takım oyunu domine eder. Eğer Ajax topu kontrol altına alırsa, biz de savunmada sağlam durmak zorunda kalacağız. Ancak bizim de amacımız sürekli hücum etmek ve baskı kurmak olacak. Yarın sahada iki hücum odaklı takım göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Takımdaki değişim sürecine de değinen Van Bronckhorst, geçen sezona göre birçok farklılık olduğunu belirterek, "Geçen sezon tam altı teknik direktör değişikliği yaşandı. Bu yıl istikrarı sağlamaya çalışıyoruz. Takıma deneyimli oyuncular kattık ve bu da takım içindeki uyumu güçlendirdi. Avrupa'da başarılı olma hedefiyle büyük bir adım attık" dedi.

Türkiye'deki futbol ortamını da değerlendiren Van Bronckhorst, "Türkiye'de futbol tutkusu çok büyük ve bu bana da yansıyor. Takım olarak en büyük hedefimiz elbette şampiyonluk. Çok farklı sistemler uygulayabilen bir takımımız var ve bu bizim en büyük gücümüz" dedi.

Van Bronckhorst ayrıca eski takım arkadaşı, şu anda Heerenveen'in teknik direktörlüğünü yapan Robin van Persie hakkında da olumlu sözler sarf etti. "Van Persie harika bir enerji yayıyor ve bu enerji oyunculara, taraftarlara yansıyor. Gelecekte başarılı olacağına inanıyorum" diye ekledi.

Beşiktaş kaptanı Mert Günok ise Ajax'ı yenerek Avrupa Ligi'nde sezona iyi bir başlangıç yapmak istediklerini ifade etti. Zorlu bir maç olacağının farkında olduklarını belirten tecrübeli kaleci, "Avrupa'da oynamak her futbolcu için büyük bir motivasyon kaynağı. Bu arenada yer almak bizi çok mutlu ediyor. Zorlu bir gruptayız, ancak iyi bir başlangıç yaparak taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Mert Günok, geçen sezona göre daha oturmuş bir takım olduklarını belirterek, "Hocamızın katkıları sayesinde daha derli toplu bir oyun sergiliyoruz. Amacımız Avrupa'da mümkün olduğunca ileri gitmek" dedi. Performansının yaşı ilerledikçe artmasıyla ilgili olarak ise Günok, "Kariyerime biraz geç başladım ve bu durum belki de bana avantaj sağladı. 5 yıl daha oynayabileceğime inanıyorum" ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa