İsrail ordusundan Lübnan'a kara saldırısı hazırlığı

İsrail, Lübnan'a kara saldırısı başlatmaya hazırlanıyor. Bu sıcak gelişmeyi İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi duyurdu.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 21:46
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 22:39
İsrail ordusundan Lübnan'a kara saldırısı hazırlığı
BY
Barış Yılmaz Muhabir

İsrail,  7. Zırhlı Tugay birlikleri Lübnan’a kara saldırısını simüle eden bir tatbikat gerçekleştirdi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi burada yaptığı açıklamada, hedeflerinin İsrail’in kuzeyinde yaşayanların evlerine geri dönmesi olduğunu söyledi.

Halevi, bu amaçla Lübnan’a kara saldırısı başlatmaya hazırlandıklarını duyurdu.

"Hizbullah'a güçlü karşılık vereceğiz"

Lübnan’daki Hizbullah’ın saldırı menzilini genişlettiğini belirten Halevi, bugün ilerleyen saatlerde Hizbullah'a çok güçlü bir karşılık vereceklerini dile getirdi.

Halevi, hava saldırılarının devam etme gerekçesini ise İsrail ordusunun Lübnan'a girme olasılığına karşı bölgeyi hazırlamak ve Hizbullah'a "darbe vurmaya devam etmek" olarak açıkladı.

Bugün yedek askerlerden oluşan 2 tugayı ülkenin kuzeyine konuşlandırma kararı aldığını duyuran İsrail Ordusu, Lübnan'a olası kara saldırısı için sinyal vermişti.

⁠İsrail saldırılarında Lübnan'da 609 kişi öldü

İsrail ordusu, 23 Eylül Pazartesi gününden bu yana Lübnan'ın güney kentlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlerken binlerce bomba yağdırdı. İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarında 609 kişi öldü.

Öte yandan Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail’in saldırıları nedeniyle Lübnan'da 500 bine yakın kinin evlerinden olduğunu bildirdi.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine yönelik göç dalgası devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa