Rum temsilci 'işgal' deyince Özgür Özel salonu terk etti

ABD'de Sosyalist Enternasyonalde Rum temsilci, Kıbrıs Barış Harekatı için "işgal" deyince CHP Lideri Özel salonu terk etti. Sonra dönüp düzeltme yaptı.

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 22:46
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 01:11
Rum temsilci 'işgal' deyince Özgür Özel salonu terk etti
CS
Canan Salman Muhabir

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde gerçekleştirilen Sosyalist Enternasyonal Prezidyum Toplantısında bir konuşma yaptı.

Toplantıda Kıbrıs Rum Kesimi AKEL Partisi Genel Sekreteri Stefanos Stefanou da söz aldı.

Stefanos Stefanou konuşmasında 1974’te yapılan Kıbrıs Barış Harekatı'nı "işgal” olarak nitelendirince Özgür Özel sert tepki gösterdi.


Toplantı salonunu terk eden Özel, daha sonra geri dönüp söz alarak Rum siyasetçinin hadsizliğine yanıt verdi.

Özgür Özel, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın CHP iktidarında yapıldığını hatırlatarak “O yüzden burada bu notu düşmezsem ülkemde benim için de partim için de izah edilemez bir duruma dönüşür” dedi.

Bu ifadelerle söz alan Özgür Özel, Bülent Ecevit’in Türk askerinin hem Türkler hem de Rumlara barış getirmek için adaya gittiği sözlerini aktardı.

Hiçbir direnişle karşılaşmayan Türk Ordusunun adanın tamamına hakim olma imkanı varken askeri operasyonu durdurduğuna işaret eden Özel, Türkiye’nin tüm barış görüşmelerine katıldığının altını çizdi.

Özel, adada barış dileğinde bulundu.

"Kıbrıs Barış Harekatı iki tarafa da barış getirdi"

“Sol kulağım barışı duydu, öğrendi”

Türkiye’de 1980 ihtilalini yapanların Yunanlıları ve Rumları düşman olarak tarif etmesine rağmen Papandreu ve İsmail Cem’in Dikili’de zeytin ağacı diktiğine işaret eden Özgür Özel, “O günden beri benim sol kulağım barışı duydu, öğrendi onlardan” dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa