Putin-Erdoğan buluşmasının tarihi belli oldu

Rusya Devlet Başkanı Putin, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşmesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BRICS Zirvesi’nde görüşeceklerini açıkladı.

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 23:26
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 23:48
Putin-Erdoğan buluşmasının tarihi belli oldu
CS
Canan Salman Muhabir

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Rusya'nın başkenti Moskova'daki temasları kapsamında Rusya parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin ile bir araya geldi.

Kurtulmuş, daha sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kremlin Sarayı'nda 40 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi.

Putin: “Türkiye ile ilişkilerimizin gelişmesinden memnuniyet duyuyoruz”

Kremlin’den daha sonra bir açıklama geldi.

Buna göre; Putin-Kurtulmuş görüşmesine, Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko da katıldı.

Putin, görüşmede, Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerin parlamento dahil her alanda gelişmesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

"Ambargolara ilişkin benzer görüşleri paylaşıyoruz"

İsrail’in sadece Filistin halkına değil bütün bölge halkına karşı savaş başlattığını belirten Putin, bu savaşa ilişkin Rusya ile Türkiye’nin benzer görüşler içerisinde olduğunu dile getirdi.

Putin, geleneksel değerler ve aile değerleri konusunda iki toplumun ne kadar birbirine yakın görüşlere sahip olduğunu gördüklerini de aktardı.

Tek taraflı ambargoları hiçbir zaman desteklemediklerinin altını çizen Putin, bunun tamamıyla bir halkı cezalandırmak anlamına geldiğini bir kere daha teyit ettiklerinin altını çizdi.

Ankara, henüz resmi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 22-24 Ekim tarihlerinde Tataristan’ın başkenti Kazan’da yapılacak BRICS zirvesine katılacağını teyit etmemişti.

Ancak Putin, Numan Kurtulmuş ile görüşmesinde Erdoğan’ın zirvede bulunacağını ve kendisiyle ikili bir görüşme de yapacaklarını ilk ağızdan duyurdu.

Putin,Temmuz ayında Astana’da yapılan Şanghay zirvesine Erdoğan’ın katılacağını da Türkiye’nin resmi duyurusundan önce Kremlin’de Hakan Fidan’la görüşürken açıklamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa