İngiltere'de mahkumlar ‘yanlışlıkla’ tahliye edildi

İngiltere Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 37 mahkumun cezaevinden yanlışlıkla erken serbest bırakıldığı söylendi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 23:45
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 23:48
İngiltere'de mahkumlar ‘yanlışlıkla’ tahliye edildi
AA
Kaynak AA

İngiltere Adalet Bakanlığı'ndan bir yetkili, 10 Eylül'de başlatılan erken tahliye programı kapsamında 37 mahkumun yanlışlıkla serbest bırakıldığını açıkladı. Yetkililer, bu hatanın, artık yürürlükte olmayan bir mevzuatın yanlış uygulanması nedeniyle meydana geldiğini belirtti.

Erken tahliyede mevzuat hatası

Yetkili, serbest bırakılan mahkumların, belirli suçlardan hüküm giymiş kişilerin tahliyesini engelleyen muafiyetlere dahil olmadığını ve bu nedenle yanlışlıkla serbest bırakıldıklarını açıkladı. Şu ana kadar serbest bırakılan 37 mahkumdan 5’inin henüz cezaevine geri dönmediği bildirildi.

Mahkumlar polis gözetiminde

Adalet Bakanlığı Sözcüsü, Sky News’e yaptığı açıklamada, yanlışlıkla serbest bırakılan mahkumların polis gözetiminde olduğunu ve yakında yeniden cezaevine döneceklerini belirtti. Sözcü, "Mahkumiyet kararları geçerlidir ve suçlular serbest bırakıldıkları andan itibaren takip edilmektedir. Yakında yeniden parmaklıklar ardına döneceklerdir" dedi.

Hapishaneler aşırı kalabalık

İngiltere ve Galler'deki hapishanelerdeki aşırı doluluk sebebiyle 10 Eylül'de yaklaşık 1.750 mahkum erken tahliye edilmişti. Gelecek ay da benzer sayıda mahkumun serbest bırakılması planlanıyor. İngiltere hükümeti, hapishanelerdeki aşırı doluluğu hafifletmek amacıyla Estonya'da cezaevi kiralamayı da gündemine aldı. Ülkedeki mahkum sayısının 88 bin 521 ile rekor seviyeye ulaştığı ve erkek cezaevlerinde sadece 83 kişilik boş yer kaldığı kaydedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa