Macron, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Filistin Devlet Başkanı Abbas, ABD'de yaptıkları ikili görüşmede Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria'yı konuştu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 00:13
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 00:23
Macron, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
AA
Kaynak AA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD’de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu marjında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi. Görüşmede Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria’daki gelişmeler ele alındı.

Fransa'dan Filistin halkına taziye

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Macron, Gazze ve Batı Şeria’da siviller arasında yaşanan kabul edilemez can kayıpları nedeniyle Abbas’a taziye dileklerini iletti. Macron, BM Genel Kurulu'nda kabul edilen, İsrail’in Filistin topraklarındaki varlığını sonlandırmasını talep eden tasarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Fransa’nın bu kararı desteklediğini vurguladı.

Fransa'dan İsrail'e eleştiri ve yaptırım mesajı

Macron, İsrail'in Filistin topraklarını gasbetmesinin uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve diplomatik çözümleri engellediğini belirtti. Fransa’nın, şiddete başvuran İsraillilere karşı yeni yaptırımlar uygulamaya hazır olduğunu ifade etti. Macron, Gazze’de derhal ve kalıcı bir ateşkes sağlanmasının öncelikleri olduğunu vurgularken, esirlerin serbest bırakılması ve insani yardımın kesintisiz ulaşmasının bu süreçte kritik olduğunu belirtti.

İki devletli çözüm ve barış vurgusu

Macron, bölgedeki barış ve güvenliğin ancak iki devletli çözüm ile sağlanabileceğini dile getirirken, Fransa’nın bu yönde çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti. Ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya, Filistin yönetiminin gelirlerinin transferini engellememesi gerektiği yönünde mesaj ilettiğini açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa