Okan Buruk üst üste gelen galibiyetlerden memnun...

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Galatasaray'ın son dört maçtan galibiyetle ayrılmasından memnun olduğunu dile getirdi.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 06:10
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 06:22
Okan Buruk üst üste gelen galibiyetlerden memnun...
EM
Erhan Meyveci Editör

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasında PAOK’u 3-1 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, mücadeleyi ve takımın performansını değerlendirdi.

"Maçı Hak Ettik"

Okan Buruk, karşılaşmanın başından itibaren üstün bir oyun sergilediklerini belirterek, "Maçın özeti aslında 1’inci dakikada girdiğimiz pozisyonla başladı. Çok dominant bir oyun oynadık. Girdiğimiz pozisyonlar, attığımız ve kaçırdığımız gollerle maçı başından beri hak ettik. Bir dönemde yorulduk, bu yorgunluğu kullanan rakibimiz golü buldu. Ancak yediğimiz gol sonrası hemen cevabını verdik" dedi.

"Dört Maç Üst Üste Kazanmak Önemli"

Okan Buruk, galibiyet serisinin takıma özgüven kattığını vurguladı. "Dört maç üst üste kazanmak bizim için önemli. Avrupa’ya galibiyetle başlamak da önemliydi. Kazanmak her zaman önemli ancak yeni formatta iki farkla kazanmak daha da değerli. Hem oyuncularımız hem de taraftarlarımız mutlu" şeklinde konuştu.

Osimhen'in Performansı

Galatasaray’ın yeni transferi Victor Osimhen’in performansını değerlendiren Buruk, "Onun için oynadığı oyun çok önemli. Her şey gol atmak değil; bazen gol atarsınız ama kaybedersiniz. Osimhen galibiyete odaklanmış durumda. Arkadaşlarına servis yapmayı seviyor ve takımımıza uyum sağladı. Bu yüzden çok mutluyuz" dedi.

"Turnuvanın Yeni Formatı Eğlenceli"

Turnuvanın yeni formatına da değinen Buruk, kazanmaya odaklı bir turnuva olduğunu belirtti. "Geçen sene Bayern Münih çıkmayı garantileyince rotasyon yaptı ve bu bizi etkiledi. Maç sayısı arttı, bu da ekstra bir yük. Şampiyonlar Ligi’ne giremediğimiz için üzüldük ama belki de Avrupa Ligi bizim için bir şans. Bu format eğlenceli ve her galibiyet çok önemli" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa