İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yine ölenler var

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah ile farklı kentlere yaptığı saldırılarda 5 Filistinli daha hayatını kaybetti...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 06:30
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 06:30
İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yine ölenler var
EM
Erhan Meyveci Editör

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, Refah ve Deyr el-Belah kentlerinde gerçekleştirilen hava saldırılarında 5 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Refah'ta Ev Saldırısı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, İsrail’in Refah kentinin kuzeydoğusunda Abidin ailesine ait bir evi hedef aldığını açıkladı. Saldırı sonucunda 2’si kadın olmak üzere 4 Filistinli yaşamını yitirdi, birçok kişi de yaralandı.

Deyr el-Belah'ta Yerinden Edilmişler Hedef Alındı

Basal ayrıca, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde yerinden edilmiş kişilerin barındığı çadırların bulunduğu bölgeye düzenlenen saldırıda 1 Filistinlinin öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Gazze’deki Sivil Kayıplar Artıyor

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 41 bin 495 Filistinli hayatını kaybetti. Ölenlerin 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i ise kadın. Yaralı sayısı ise 96 bin 6’ya ulaştı. Hâlâ enkaz altında binlerce kişinin olduğu ve hastanelerle eğitim kurumlarının da hedef alındığı belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa