Mahmud Abbas'tan Filistin'i tanıyın çağrısı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail işgalinin bitmesi, Filistin devletinin tanınması ve BM'ye tam üyeliği için destek çağrısında bulundu...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 07:30
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 07:30
Mahmud Abbas'tan Filistin'i tanıyın çağrısı
EM
Erhan Meyveci Editör

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail işgalinin sona erdirilmesi, Filistin devletinin tanınması ve Birleşmiş Milletler'e (BM) tam üyelik için uluslararası desteğe ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Abbas'tan Diplomasi Trafiği

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, BM 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York’a gelen Abbas, Bulgaristan Devlet Başkanı Rumen Radev, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve Hollanda Başbakanı Dick Schoof ile bir araya geldi. Bu görüşmelerde, Gazze Şeridi'ndeki ateşkes çabaları, insani yardımın ulaşımı ve Filistinlilerin yerlerinden edilmelerine dair çözüm yolları masaya yatırıldı.

Filistin Devleti’nin Tanınması Çağrısı

Abbas, bölgedeki güvenlik ve barışın sağlanması için Filistin Devleti’nin tanınması gerektiğini vurgulayarak, siyasi bir sürecin başlatılması adına Filistin'in BM'ye tam üyelik çabalarının desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

İsrail’e Yönelik Uluslararası Baskı İsteği

Abbas, İsrail’in uluslararası mahkeme ve meşruiyet kararlarına saygı göstermesi için uluslararası bir baskı oluşturulması gerektiğine dikkat çekerek, Filistin davasına yönelik küresel desteğin artırılması gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa