İsrail'in Lübnan'a saldırılarında ölü sayısı artıyor

İsrail'in Lübnan'a çarşamba günü düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 72'ye yükseldi. İşte bölgede yaşananlar ve son durum...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 07:50
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 07:50
İsrail'in Lübnan'a saldırılarında ölü sayısı artıyor
EM
Erhan Meyveci Editör

İsrail ordusunun Lübnan'ın farklı bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısı 72’ye yükselirken, yaralı sayısı 392'ye çıktı.

Güney Lübnan’da Ağır Kayıplar

Lübnan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail'in özellikle Güney vilayetindeki köy ve beldelere yönelik saldırılarında 18 kişinin hayatını kaybettiği, 183 kişinin yaralandığı belirtildi. Bölgedeki sivil altyapı da ciddi şekilde zarar gördü.

Nebatiye’de Bombardıman Devam Ediyor

İsrail’in, sınır bölgelerine yakın Nebatiye vilayetine yönelik saldırıları gün boyunca devam etti. Bakanlık, bu bölgede 20 kişinin öldüğünü, 88 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Baalbek ve Beyrut da Hedefte

Baalbek el-Hurmul bölgesine yönelik saldırılarda ise 12 kişi yaşamını yitirirken, 73 kişi yaralandı. Ayrıca, başkent Beyrut’un kuzeyindeki ve Cebeli Lübnan bölgesindeki saldırılarda 22 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi yaralandı.

Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad’ın Açıklamaları

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, basın toplantısında gün içinde toplam 51 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 223 kişinin yaralandığını bildirdi. Bakanlık verilerine göre, İsrail’in 23 Eylül’den bu yana artan saldırılarında toplamda 650 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa