Yunanistan deniz seviyesindeki artış için Avrupa'dan çözüm bekliyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, deniz suyu seviyesinin yükselmesine Avrupa'dan çözüm istedi.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 08:35
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 08:35
Yunanistan deniz seviyesindeki artış için Avrupa'dan çözüm bekliyor
EM
Erhan Meyveci Editör

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'nda deniz suyu seviyelerinin yükselmesine ilişkin yaptığı konuşmada, iklim krizi nedeniyle bu sorunun Avrupa genelinde öncelikli bir mesele olduğunu vurguladı.

İklim Krizinin Küresel Etkileri

ABD'nin New York kentinde düzenlenen oturumda Miçotakis, deniz seviyelerinin dünya genelinde hızla yükseldiğini ve bunun yalnızca küçük ada ülkelerini değil, tüm dünya kıtalarını etkilediğini belirtti. "Deniz suyu seviyesinin yükselmesi, Avrupa genelinde mücadele edilmesi gereken öncelikli bir meseledir," dedi.

Ekonomik ve Çevresel Tehdit

Miçotakis, sahil bölgelerinde gerçekleşen turizm faaliyetlerinin dünya ekonomisinin önemli bir kısmını oluşturduğuna dikkat çekerek, deniz suyu seviyelerinin yükselmesinin çevresel ve ekonomik açıdan ciddi tehditler oluşturduğunu söyledi. Özellikle sahil turizminin olumsuz etkilenebileceğini ve birçok insanın deniz kıyılarındaki evlerini terk etmek zorunda kalabileceğini ifade etti.

Miçotakis, bu sorunun çözümünün uluslararası iş birliği gerektirdiğini ve iklim değişikliğine karşı daha güçlü adımlar atılmasının şart olduğunu belirtti.

Miçotakis, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu vesilesiyle ABD'nin New York kentinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi. Görüşmede, bölgedeki artan gerilim ve acil insani yardım ihtiyacı masaya yatırıldı.

Miçotakis, bölgede hızla ateşkes sağlanmasının gerekliliğine dikkat çekti ve esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulundu. Yunan Başbakanı, Gazze'ye insani yardımın ulaşmasının öncelikli olduğunu ifade ederken, bölgede devam eden tansiyonun, istikrarı daha da bozabileceği yönündeki endişelerini dile getirdi.

Filistin meselesinde iki devletli bir çözüm yolunun yeniden canlandırılması gerektiğini vurgulayan Miçotakis, siyasi sürecin yeniden başlamasının, bölgede kalıcı barışın sağlanması için şart olduğunu belirtti.

BM Genel Kurulu çerçevesinde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile de bir görüşme gerçekleştiren Miçotakis, Yunanistan'ın, Ermenistan'ın Avrupa Birliği ile ilişkilerini daha da güçlendirme çabalarını desteklediğini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa