İsrail'in Lübnan'a saldırıları sürüyor! Can kaybı 600'ü geçti

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, İsrail'in söz konusu ülkeye yönelik saldırıları sonucunda 654 kişi hayatını kaybetti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 08:58
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 09:13
İsrail'in Lübnan'a saldırıları sürüyor! Can kaybı 600'ü geçti
AA
Kaynak AA

İsrail tarafından Lübnan'ın güney bölgelerine yönelik gerçekleştirilen hava saldırıları sonucunda 4 kişi yaşamını yitirirken, bir kişi yaralandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun ülkenin güney bölgelerine yönelik hava saldırılarının devam ettiği bildirildi. Özellikle Ayta eş-Şab beldesine yönelik gerçekleştirilen saldırılar sonucunda üç kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, güneyde yer alan Kana beldesindeki saldırılarda ise bir Suriye vatandaşının öldüğü ve bir kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Sivil kayıplar artmaya devam ediyor

İsrail ordusunun, 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren Lübnan'ın güney kentleriyle birlikte Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlediği kaydedildi. Saldırıların etkisiyle özellikle sivil kayıpların arttığı ve Lübnan genelinde büyük bir tahribatın meydana geldiği bildirildi.

Toplam 654 kişi hayatını kaybetti

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, pazartesi gününden beri İsrail tarafından peş peşe gerçekleştirilen hava saldırıları neticesinde 654 kişi hayatını kaybetti. 

Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, bu saldırılar sonucu ülke içinde yerinden edilenlerin sayısının 500 bine yaklaştığını açıkladı. Bakan Buhabib, özellikle güney bölgelerden başkent Beyrut'a ve ülkenin kuzeyine doğru kitlesel göç hareketlerinin yaşandığını belirtti.

Lübnan'ın güneyinde süren çatışmalar ve hava saldırıları, bölgedeki sivillerin güvenliğini tehlikeye atarken, insani krizin derinleşmesine yol açıyor. Yetkililer, saldırıların durdurulması ve sivil kayıpların önlenmesi adına uluslararası topluma çağrıda bulunuyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa