ABD ziyareti sona erdi, Erdoğan yurda döndü

ABD'de düzenlenen BM 79. Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte bugün yurda döndü.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 10:20
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 10:43
ABD ziyareti sona erdi, Erdoğan yurda döndü
Hakan Öksüz Editör

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu dolayısıyla New York'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik temaslarda bulundu. Erdoğan ve ABD'deki BM 79. Genel Kurulu'na katılan heyeti taşıyan "CAN" adlı uçak, bugün Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

Saat 09.30'da yurda dönen Erdoğan ve beraberindekileri karşılayanlar arasında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve İstanbul Valisi Davut Gül de vardı.

Erdoğan'dan kritik temaslar

BM 79. Genel Kurulu kapsamında New Yrok'ta pek çok ülke lideri ile görüşen Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi'ne de hitap etti.

BM'yi eleştirdi

Birleşmiş Milletler'in kuruluş amacını yerine getirmekte zorlandığını ifade eden Erdoğan, örgütün giderek işlevini yitirdiğini ve hantal bir yapıya dönüştüğünü savundu. 

Özellikle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çeken Erdoğan, Gazze'nin, İsrail saldırılarıyla "dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığına" dönüştüğünü söyledi.

"İsrail'in öldürdüğü gazeteciler, meslektaşınız değil mi?"

Uluslararası basını ve BM Güvenlik Konseyi'ni eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey uluslararası basın kuruluşları, İsrail'in canlı yayında öldürdüğü, ofislerini bastığı gazeteciler sizin meslektaşınız değil mi? "Gazze'deki soykırımın durdurulması için daha ne bekliyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa