İtirafçı binbaşı, FETÖ'nün Hava Kuvvetlerine nasıl sızdığını açıkladı

Ankara’da yürütülen soruşturmada itirafçı olan binbaşı, FETÖ'nün "şifreli kod" kullanarak Hava Kuvvetlerine nasıl sızdığını açıkladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 10:21
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 10:44
İtirafçı binbaşı, FETÖ'nün Hava Kuvvetlerine nasıl sızdığını açıkladı
AA
Kaynak AA

FETÖ soruşturmasında itirafçı binbaşı, örgütün "şifreli kod" sistemini açıkladı

Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında itirafçı olan hava tabip binbaşı Ömer T., örgütün Hava Kuvvetleri Komutanlığına yerleştirilmesini istediği kişilere yönelik kullandığı "şifreli kod" sistemini anlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Ömer T.’nin FETÖ’nün haberleşme yöntemlerinden biri olan "operasyonel hatlar" üzerinden arandığı belirtildi.

21 örgüt mensubunu deşifre etti

14 Mayıs 2024 tarihinde gözaltına alınan Ömer T., etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek, örgütle ilgili kritik bilgiler verdi. Bu itiraflarında, FETÖ’ye bağlı 21 kişiyi deşifre etti. Ömer T., örgütle ortaokul yıllarında tanıştığını ve o dönemde askeri liseye gitme hayali olduğunu söyledi. Bu süreçte, örgüt evlerinde sınavlara hazırlanarak askeri liseyi kazandığını belirtti.

Askeri lisede birincilik sonrası Gülen'den hediye aldı

Askeri liseye girmesinin ardından örgütle bağlarını sürdüren Ömer T., okulda birinci olduktan sonra Fetullah Gülen ile görüşmek üzere Altunizade'deki yere götürüldüğünü söyledi. Ömer T., Gülen ile görüşmesinde tebrik edilip kendisine bir saat hediye edildiğini ve birlikte yemek yediklerini ifade etti. 1999 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisini kazanan Ömer T., mezun olduktan sonra Balıkesir’de göreve başladığını belirtti.

Askeri okullarda şifreli kod sistemi

Daha sonra Hava Astsubay Hazırlama Okulu'nda öğrenci alımlarından sorumlu olan Ömer T., bu görevdeyken örgütün kendisiyle temasa geçtiğini açıkladı. İzmir Bornova'da buluştuğu "Sami" adlı mahrem imamın, askeri okullara "sakıncalı kişilerin" alınmaması için şifreli bir kod sistemi kurulduğunu anlattığını aktardı. Bu sisteme göre, sınav giriş kağıdındaki barkodların son 3 hanesinin toplanarak adayların "müspet", "menfi" ya da "fark etmez" olarak kategorize edildiği öğrenildi.

Sınav komisyonu görevlerini reddetti

Ömer T., bu olayın ardından örgütün tehlikesini fark ettiğini ve daha sonra sınav komisyonu görevlerini kabul etmemeye çalıştığını söyledi. Hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, sanığın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması istendi. Ömer T.'nin verdiği bilgiler ve deşifre ettiği kişilerin örgüt bağlantıları da soruşturmada değerlendiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa