Göksu Parkı'nda ilk kez balık ölümleri görüldü

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesinin İzmir Körfezi'ndeki balık katliamlarının benzeri tarihinde ilk kez Göksu Parkı'nda da görüldü.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 10:45
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 11:28
MP
Mevlüt Peker Editör

Göksu Parkı'nda toplu balık ölümleri görüldü

AK Parti Ankara İl Başkanlığının açıklamasına göre, 2003 yılında açılan Göksu Parkı’ndaki Göksu Göleti’nde kirlilik nedeniyle ilk kez toplu balık ölümleri yaşandı. Parkın bakımsızlığı ve artan çevre kirliliği, bölge sakinleri tarafından cep telefonlarıyla görüntülenerek belgelendi.

Kirlilik nedeniyle balık ölümleri gerçekleşti

Açıklamada, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimindeki İzmir Körfezi’nde meydana gelen toplu balık ölümlerinin ardından, şimdi de CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sorumsuzluğu nedeniyle Göksu Parkı'nda balık ölümleri görüldüğü belirtildi. Çevre sakinlerinin kaydettiği görüntülerde göletteki kirlilik ve su yüzeyine çıkan ölü balıklar net bir şekilde görüldü.

Göksu Parkı bakımsızlıktan olumsuz etkileniyor

AK Parti Ankara İl Başkanlığının açıklamasında, Göksu Parkı’nın CHP’li Mansur Yavaş yönetimi altında bakımsız bırakıldığı ve parkın eski günlerini aradığı ifade edildi. Göksu Göleti’nde bakımların yapılmaması ve artan kirliliğin göleti adeta bir bataklığa çevirdiği, bu durumun hem çevrede yaşayan vatandaşları hem de göletteki canlıları olumsuz etkilediği vurgulandı. Göletin kirliliği nedeniyle toplu balık ölümleri yaşanırken, bölge sakinleri gölete yaklaşmanın kokudan dolayı imkânsız hale geldiğini belirtti.

"Eskiden aileler pikniğe gelirdi, şimdi canlılar bile yaşamıyor"

Göksu Mahallesi sakinlerinden Esra Parlak, sabah yürüyüşü sırasında ölü balıkları fark ettiğini ve parkın içler acısı durumunu gözler önüne serdiğini söyledi. Parlak, "Göksu Parkı, eskiden Ankara’nın simgelerinden biriydi. Ancak son 5 yıldır kirlilik artarak devam ediyor ve sonunda balık ölümleri başladı" dedi. Parlak, yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeye davet ederek, parkın daha iyi bakılması gerektiğini vurguladı.

"Yeniyi yapamıyorlar, eskiye bakamıyorlar"

Esra Parlak, Mansur Yavaş’ın ikinci döneminde de somut bir ilerleme görülmediğini belirterek, Göksu 2. Etap Rekreasyon Alanı'nın yıllar önce başladığını ancak hala tamamlanmadığını ifade etti. Parlak, "Mansur Yavaş’ın birçok işinde olduğu gibi burası da ilerlemiyor. Seçimlere kadar bitirilmesi zor görünüyor. Yeniyi yapamıyorlar, eskiye bakamıyorlar" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa