Trump, silahlı saldırıya uğradığı yerde yeniden miting yapacak

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, silahlı saldırıya uğradığı yerde yeniden miting yapacağı öğrenildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 11:01
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 11:40
AA
Kaynak AA

Eski ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, 13 Temmuz 2024 tarihinde silahlı saldırıya uğradığı Pensilvanya eyaletinin Butler bölgesinde yeniden seçim mitingi gerçekleştirecek. Konuya ilişkin yapılan resmi basın açıklamasına göre; söz konusu miting, 5 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Trump'ın bu etkinlik kapsamında, suikast girişimi sırasında hayatını kaybeden itfaiyeci Corey Comperatore'un anısına düzenlenecek bir törene de katılacağı belirtildi. Ayrıca, olayda yaralanan James Copenhaver ve David Dutch da anılacak. Trump, bu vesileyle güvenlik güçlerine, ilk müdahale ekiplerine ve saldırı sonrasında kendisine destek veren topluma teşekkürlerini iletecek.

Açıklamada, aynı zamanda son dokuz hafta içinde Trump'a yönelik iki suikast girişimi olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

Ne olmuştu?

Donald Trump, 13 Temmuz 2024 tarihinde Pensilvanya'da düzenlenen bir miting sırasında silahlı bir saldırıya uğramıştı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralanmıştı.

ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğine dair bir açıklamada bulunmuştu. FBI (Federal Soruşturma Bürosu), olayın bir suikast girişimi olduğunu açıklamış ve saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu belirtmişti.

Saldırı sırasında itfaiyeci Corey Comperatore yaşamını yitirmiş, James Copenhaver ve David Dutch ise yaralanmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa