Yusuf Yazıcı hakkında flaş iddia: Yunan ekibine gidiyor!

Lille ile sözleşmesi biten Yusuf Yazıcı'nın Yunan ekibi Olimpiakos'a transfer olabileceği iddia edildi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 11:19
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 11:56
Yusuf Yazıcı hakkında flaş iddia: Yunan ekibine gidiyor!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Lille ile olan sözleşmesi sona eren ve transfer döneminde ismi Galatasaray ve Trabzonspor ile anılmasına rağmen herhangi bir kulüple anlaşmayan Yusuf Yazıcı için sürpriz bir transfer iddiası gündeme geldi. Geçtiğimiz sezonu Fransa Ligue 1 takımı Lille'de geçiren ve sezon sonunda sözleşmesi biten milli futbolcu, yaz transfer dönemi sonunda kulüpsüz kaldı.

Yusuf Yazıcı'nın 2024/2025 sezonunun ilk yarısını serbest oyuncu olarak geçirmesi beklenirken, Yunan basınında yeni bir iddia ortaya atıldı. Yunanistan'ın önde gelen spor gazetelerinden Sport 24'e göre, Yunanistan Süper Ligi'nde ilk beş maç sonunda üçüncü sırada yer alan Olympiakos, Yusuf Yazıcı'yı transfer etmeyi planlıyor.

Yusuf Yazıcı'nın transferi ciddi opsiyon haline geldi

Habere göre, menajerler eylül ayının başında Yusuf Yazıcı'nın adını Olympiakos'a teklif etmiş ancak kulüp o dönem milli oyuncuyla ilgilenmemişti. Fakat UEFA Avrupa Ligi kuralarının çekilmesi ve ligdeki performansın ardından teknik direktör Jose Luis Mendilibar, takımın kanat rotasyonunda takviye yapılması gerektiğine karar verdi. Bu gelişmenin ardından Yusuf Yazıcı'nın transferi, Olympiakos için son 24 saatte ciddi bir opsiyon haline geldi.

Taraflar arasında görüşmelerin olumlu ilerlediği ve kısa süre içinde anlaşmanın tamamlanmasının beklendiği belirtiliyor. Yunanistan'da transfer dönemi sona ermiş olmasına rağmen, serbest statüdeki oyuncuların transferine izin veriliyor. Yusuf Yazıcı'nın ismi yaz transfer döneminde Trabzonspor ve Galatasaray ile de anılmış ancak transfer söz konusu olmamıştı. Lille forması ile geçen sezon 42 mücadeleye çıkan Yusuf Yazıcı, 2 bin 128 dakika süre almış, 12 gol ve 4 asistlik bir performans göstermişti.

Olympiakos, UEFA Avrupa Ligi'ne doğrudan katılacak

Yunanistan Süper Ligi'nde bu sezon beş maç oynayan Olympiakos; üç galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet alarak 10 puan topladı ve ligde üçüncü sırada yer alıyor. Geçen sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi şampiyonu olan Olympiakos, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ne doğrudan katılma hakkı elde etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa