İsrail’in saldırısında 23 Suriyeli öldü!

İşgalci ve soykırımcı terör örgütü İsrail'in Lübnan'a yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarında 23 Suriyeli yaşamını yitirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 11:31
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 12:15
İsrail’in saldırısında 23 Suriyeli öldü!
AA
Kaynak AA

İsrail'in Lübnan'da düzenlediği hava saldırısında 23 Suriyeli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusundaki Baalbek el-Hirmil bölgesine düzenlediği hava saldırılarında, Suriyeli 23 işçinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin ise yaralandığı bildirildi. NNA'nın (Lübnan resmi ajansı) haberine göre, İsrail savaş jetleri, gece vakitlerinde Baalbek Hirmil bölgesinde yer alan Yunin beldesinde bir binayı hedef aldı.

Arama ve kurtarma çalışmaları sona erdi

NNA’nın aktardığı bilgilere göre, saldırı sonrası enkazda başlatılan arama ve kurtarma çalışmaları sona erdirildi. Saldırıda vurulan binanın, bir akaryakıt istasyonu yakınında Suriyeli işçilerce kiralandığı belirtildi. Enkazdan çıkarılan 23 Suriyelinin cansız bedenine ulaşıldığı haberde, yaralı olarak kurtarılan 8 kişiden 4’ünün Lübnanlı olduğu kaydedildi.

İsrail’in saldırıları 654 can aldı

Terör örgütü İsrail ordusu, 23 Eylül 2024 Pazartesi gününden itibaren Lübnan’ın güney kentleriyle birlikte Bekaa bölgesi ile Baalbek bölgesine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığının verilerine göre, İsrail’in bu saldırılarında toplamda en az 654 kişi hayatını kaybetti.

500 bine yakın kişi yerinden oldu

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, terör örgütü ve soykırımcı İsrail’in saldırıları yüzünden ülke içinde yerinden edilen insanların sayısının 500.000'e yaklaştığını açıkladı. Bilhassa Lübnan’ın güney bölgelerinden ülkenin başkenti Beyrut’a ve kuzeyde yer alan bölgelere göç dalgası sürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa