MSB, Lübnan'da tahliye yapacak mı?

MSB, İsrail’in saldırılar düzenlediği Lübnan’da bulunan Türk vatandaşların tahliyesine ilişkin açıklama yaptı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 12:02
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 12:52
MSB, Lübnan'da tahliye yapacak mı?
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı haftalık bilgilendirme toplantısında önemli konulara değindi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

 Koordineli çalışma devam ediyor

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları sebebiyle, TSK'nın Lübnan'da bulunan Türk vatandaşlarının veya diğer ülkelerin vatandaşlarının tahliyesi için hazır olduğu belirtildi. Bakanlık, Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak gelişmeleri yakından takip ettiğini ve olası tahliye harekâtı için gerekli planlamaların yapıldığını vurguladı. Ayrıca insani yardımların güvenlik koşullarına bağlı olarak devam edeceği ifade edildi.

S-400 ve İncirlik iddiaları

Bir Yunan gazetesinin, Türkiye'nin F-35 programına yeniden katılması karşılığında S-400’lerin İncirlik Üssü'nde ABD kontrolüne verileceği yönündeki iddiaları hakkında MSB, bu tür haberlerin algı oluşturma amaçlı olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını belirtti. Bakanlık, F-35 ve S-400 konusunda Türkiye'nin tutumunda bir değişiklik olmadığını, müttefikler arası kısıtlamaların ittifak ruhuna aykırı olduğunu vurguladı.

Terörle Mücadele

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, terörle mücadele operasyonları kapsamında son bir hafta içinde 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa