Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildi

Münevver Karabulut'u öldüren ardından cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun mezarı DNA tespiti için açılacak.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 12:55
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 14:06
Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildi
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Cem Garipoğlu'nun 2009 yılında Münevver Karabulut'u öldürmesinden sonra tutuklanması ve 2014 yılında cezaevinde intihar etmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Son dönemde, Karabulut ailesi Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması ve DNA testi yapılması talebinde bulundu, Cem Garipoğlu'nun kaçtığı veya kaçırıldığına dair iddialar gündeme gelmişti. Ancak Adalet Bakanlığı bu talepleri reddetti.

Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada, Garipoğlu'nun kimliğine dair hiçbir şüphe olmadığını belirtti. Kamera kayıtları ve yapılan DNA testleri sonucunda ölen kişinin Cem Garipoğlu olduğunun kesinleştiğini vurguladı. Bu sebeple mezarın açılmasının hukuken söz konusu olmadığını ifade etti.

Karabulut ailesi, Adalet Bakanlığı'nın ret kararına rağmen konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı.  Daha önce yapılan başvurular da delil yetersizliği nedeniyle reddedilmişti.

Garipoğlu'nun mezarı açılacak

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması ile ilgili ailenin başvuru kabul edildi. Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına dair gelişmeyi duyurdu. Karar doğrultusunda, 2014 yılında cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun DNS testi için mezarı açılacak. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa