Ankara Büyükşehir Belediyesinden okullara destek!

ABB, “Temiz Okul Sağlıklı Gelecek” sloganıyla Başkentteki okullara destekte bulundu. Belediye, temizlik malzemelerinin yanı sıra temizlik hizmeti verecek.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 13:06
GÜNCELLEME
27 Eylül 2024 09:49
Ankara Büyükşehir Belediyesinden okullara destek!
Ecem Çetin Muhabir

9 Haziran 2024 tarihi itibariyle 2024-2025 Eğitim ve Öğretim dönemi başladı. Milyonlarca öğrenci okul sıralarda yerini aldı. 

Öğrencilere, okullara verdiği desteklerle adından söz ettiren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) projelerini sürdürüyor. 

Belediye, son olarak “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” sloganıyla yeni bir uygulama başlattı. Buna göre; 

Başkentteki ilkokul, ortaokul ve liselere temizlik malzemesi desteği sağlamaya başladı. 

Bu kampanya, özellikle okulların hijyen standartlarını yükseltmeyi ve öğrencilere sağlıklı bir öğrenim ortamı sunmayı amaçlıyor.

Duyurunun ardından yoğun ilgi gören uygulamada, ilk gün itibarıyla 300’den fazla okul temizlik malzemesi desteği için başvuruda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu taleplere hızlı yanıt vererek temizlik desteği sürecini hızlandırdı.

Belediye, sadece temizlik malzemesi teminiyle sınırlı kalmayarak, desteğin kapsamını da genişletti. Bu doğrultuda, okullara haftalık temizlik hizmeti sunulacak. 

"Okullarımıza Çifte Destek: Malzemesi de Temizliği de Bizden!"

Desteğe ilişkin paylaşımda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Okullarımıza Çifte Destek: Malzemesi de Temizliği de Bizden!" diyerek sözlerine başladı. 

Okullara hem temizlik malzemesi sağladıklarını hem de hijyenik ortamlar oluşturduklarını ifade eden Yavaş, şunları söyledi; 

Devlet okullarında görev yapan okul müdürleri ve öğretmenler, temizlik malzemesi temini için https://forms.ankara.bel.tr/okul-temizlik linki üzerinden başvuru yapabiliyor. Başvurular alındıktan sonra, temizlik malzemeleri aynı gün veya bir sonraki gün okullara eksiksiz bir şekilde ulaştırılıyor.

Öğrenci ve öğretmenlerin hijyenik bir ortamda çalışmalarını hedeflediklerini ifade eden Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, şu ifadeleri kullandı; 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa