Uzmandan "plansız gebelik" uyarısı: Hastalıkları önleyebilirsiniz!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nihan İlhan, plansız gebeliklerin engellenmesiyle beraber çok sayıda hastalığın önüne geçilebileceğini belirtti.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 13:25
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 13:45
Uzmandan ''plansız gebelik'' uyarısı: Hastalıkları önleyebilirsiniz!
DHA
Kaynak DHA

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nihan İlhan, 26 Eylül Dünya Doğum Kontrol Günü dolayısıyla aileleri bilgilendirerek, plansız gebeliklerin önlenmesinin kadın sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekti. Medipol Esenler Üniversite Hastanesi'nde görev yapan Op. Dr. İlhan, plansız gebeliklerin önlenmesiyle birçok jinekolojik problemin de önüne geçilebileceğini belirtti.

Aile planlamasının önemine değinen Op. Dr. İlhan, doğum kontrol yöntemlerinin etkin kullanımının hem fiziksel hem de psikolojik sorunları azaltabileceğini ifade etti. Ayrıca, bu yöntemlerin cinsel yolla bulaşan hastalıkların kontrolünde de etkili bir korunma sağladığını vurguladı.

"Etkili doğum kontrol yöntemleri ile çok sayıda anne kurtarılabilir"

Sık doğumların anne sağlığını olumsuz etkileyebileceğini belirten Op. Dr. İlhan, doğum kontrol yöntemlerinin bu tür sorunları önlemede önemli rol oynadığını söyledi. "Sık doğumlar; jinekolojik kanserler, mesane sarkması, kalın bağırsak sarkması ve anatomik problemler gibi birçok sağlık sorununa yol açabilir." diyen İlhan, her yıl dünya genelinde birçok annenin etkili doğum kontrol yöntemleriyle hayatının kurtarılabileceğini ifade etti.

"Düzenli jinekolojik muayene ile sağlık sorunları erken teşhis mümkün"

Op. Dr. İlhan, 26 Eylül Dünya Doğum Kontrol Günü vesilesiyle 15-49 yaş arası üreme çağındaki tüm kadınları düzenli jinekolojik muayene yaptırmaya davet etti. Op. Dr. İlhan, bu sayede kadınların sağlık sorunlarını erken teşhis etmenin ve önlem almanın mümkün olacağını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa