Lübnan'da İsrail'den kaçış sürüyor! Sığınma merkezleri dolup taştı

İsrail'in yoğun bir şekilde saldırı gerçekleştirdiği Lübnan'da 500'den fazla sığınma merkezine son dönemde 70.000 kişinin yerleştirildiği bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 13:55
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 14:17
Lübnan'da İsrail'den kaçış sürüyor! Sığınma merkezleri dolup taştı
AA
Kaynak AA

Lübnan İçişleri Bakanı Bessam el-Mevlevi, İsrail'in saldırıları sonucu yerinden edilen 70.000 kişinin 533 sığınma merkezine yerleştirildiğini açıkladı. Lübnan İçişleri Bakanı Mevlevi, başkent Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik hava saldırıları nedeniyle evlerini terk eden vatandaşlarla ilgili bilgi verdi.

Mevlevi, özellikle hasta ve engellilerin her türlü ihtiyacının karşılanması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. İsrail'in saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan toplam 70.100 kişinin, Lübnan genelinde kurulan 533 sığınma merkezine yerleştirildiğini vurguladı.

Aynı zamanda Mevlevi, bu süreçte 13.500 Suriyelinin Lübnan'dan ayrılarak ülkelerine döndüğünü ve bu durumun Suriyelilerin geri dönebileceğine işaret ettiğini söyledi.

Yerinden edilenlerin sayısı 150.000'e ulaştı

Bir gün önce Lübnan Çevre Bakanı Nasır Yasin, İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilenlerin sayısının 150.000 olduğunu açıklamıştı.

23 Eylül gününden bu yana İsrail ordusu tarafından hem Lübnan'ın güneyinde bulunan şehirlerine hem de Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirildi. Lübnan makamları tarafından sunulan verilere göre, saldırılar sonucu 654 kişi yaşamını yitirdi ve 150.000'den fazla kişi yerinden edildi.

Göç dalgası, Lübnan'ın güneyinden başkent Beyrut'a ve kuzeye doğru devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa