Azerbaycan ekonomisinde büyüme

Azerbaycan ülke ekonomisi yüzde 4,3 büyüdü, petrol dışı sektör yüzde 7 oranında arttı. Açıklama Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den geldi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 14:59
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 15:06
Azerbaycan ekonomisinde büyüme
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 2024 yılında Azerbaycan ekonomisinin önemli bir büyüme kaydettiğini açıkladı. 

Aliyev, ekonomiden sorumlu yetkililerle yaptığı toplantıda, ülkenin genel ekonomik büyümesinin yüzde 4,3 seviyesine ulaştığını ve özellikle petrol dışı sektörün yüzde 7 oranında artış gösterdiğini belirtti. Bu verilerin, dünya genelinde yaşanan zorluklar ve jeopolitik gelişmeler göz önüne alındığında oldukça olumlu bir tablo çizdiğini vurguladı.

Aliyev ayrıca, petrol üretiminde yaşanan düşüşlere dikkat çekerek, yabancı petrol şirketleriyle yapılan görüşmeler sonucunda üretimde istikrar sağlanması için aktif çalışmalar yapıldığını belirtti. 

Yeni projeler üzerinde çalışıldığını ve 2025 yılında yeni petrol ve doğal gaz yataklarından daha büyük miktarlarda üretim beklediklerini söyledi. Aliyev, petrol ve gaz sektöründeki gidişatın olumlu yönde ilerleyeceğine inandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı ayrıca, 2025 yılı bütçesinin önemli bir bölümünün ülkenin güvenliği, askeri kapasitesinin artırılması, sınırların korunması, savunma sanayisi, eğitim ve Karabağ ile Doğu Zengezur'un yeniden imarına ayrılacağını söyledi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa