THY'den Beyrut kararı: Seferler 5 gün iptal!

THY'nin İsrail'in saldırıları nedeniyle Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yapacağı seferler, 5 gün boyunca iptal edildi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 15:35
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 16:14
THY'den Beyrut kararı: Seferler 5 gün iptal!
Hakan Öksüz Editör

Türk Hava Yolları (THY), İsrail'in Lübnan'a yaptığı saldırılar nedeniyle başkent Beyrut'a yapılan seferleri 5 gün boyunca iptal etti. 

Seferlerin karşılıklı iptal edildiği kaydedildi. 26, 27, 28, 29 ve 30 Eylül tarihlerinde Beyrut'a uçuş yapılmayacağı belirtildi.

Lübnan'a yoğun saldırılar sürüyor

İsrail ordusunun, 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren Lübnan'ın güney kentleriyle birlikte Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlediği kaydedildi. 

Saldırıların etkisiyle özellikle sivil kayıpların arttığı ve Lübnan genelinde büyük bir tahribatın meydana geldiği bildirildi.

Toplam 654 kişi can verdi

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, pazartesi gününden beri İsrail tarafından peş peşe gerçekleştirilen hava saldırıları neticesinde 654 kişi hayatını kaybetti. 

Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, bu saldırılar sonucu ülke içinde yerinden edilenlerin sayısının 500 bine yaklaştığını açıkladı. Bakan Buhabib, özellikle güney bölgelerden başkent Beyrut'a ve ülkenin kuzeyine doğru kitlesel göç hareketlerinin yaşandığını belirtti.

Yetkililerden uluslararası topluma çağrı

Lübnan'ın güneyinde süren çatışmalar ve hava saldırıları, bölgedeki sivillerin güvenliğini tehlikeye atarken, insani krizin derinleşmesine yol açıyor. Yetkililer, saldırıların durdurulması ve sivil kayıpların önlenmesi adına uluslararası topluma çağrıda bulunuyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa