İsrailli bakandan ateşkes tehdidi: Hükümetten çekiliriz!

İsrail'de Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, Netanyahu tarafından Lübnan'da ateşkesin kabul edilmesi durumunda partisinin hükümetten çekileceğini belirtti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 16:41
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 16:58
İsrailli bakandan ateşkes tehdidi: Hükümetten çekiliriz!
AA
Kaynak AA

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Lübnan'da olası bir ateşkesi kabul etmesi durumunda partisinin koalisyon hükümetinden çekileceğini açıkladı. Yerel basında yer alan haberlere göre; Ben-Gvir, lideri olduğu Yahudi Gücü (Otzma Yehudit) Partisi milletvekilleriyle bir toplantı düzenleyerek, Lübnan'daki gelişmeleri değerlendirdi.

Ben-Gvir, açıklamasında Lübnan'a yönelik saldırıların durdurulmasının "zayıflık göstergesi" olacağını savunarak, bu durumun İsraillilerin güvenliğini tehlikeye atacağını öne sürdü. Hizbullah'a karşı yapılan saldırıların sürmesi gerektiğini vurgulayan Ben-Gvir, Lübnan'a yönelik bir ateşkes kararı alınması durumunda kendisinin ve partisinden milletvekillerinin Netanyahu liderliğindeki koalisyondan çekileceğini belirtti.

Netanyahu'nun geçici ateşkes önerisini değerlendirdiği iddia edilmişti

İsrail basınında yer alan haberlere göre; Netanyahu'nun, ABD ve Fransa'nın girişimiyle Lübnan'da üç haftalık geçici bir ateşkes sağlanması önerisini değerlendirdiği ve bu konuda bir bakanı görevlendirdiği öne sürülmüştü. Fakat bu iddialar, Netanyahu'nun partisinden ve diğer koalisyon ortaklarından tepki görmüştü. Bu gelişmelerin ardından Başbakanlık Basın Ofisi, Netanyahu'nun Lübnan'da geçici bir ateşkes görüşmesini kabul ettiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı.

İsrail ordusu, Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten bu yana kontrollü çatışmalarını sürdürürken, 23 Eylül'den itibaren Lübnan'ın güney kentlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yönelik yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnanlı yetkililerin açıkladığı verilere göre, bu saldırılarda 677 kişi hayatını kaybetti ve bombardımanlar nedeniyle yaklaşık 150 bin kişi yerinden edildi. Ülkenin güneyinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelere yönelik büyük bir göç hareketi yaşanmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa