Elon Musk’tan X'te engelleme kararı!

X'in CEO’su Elon Musk, sosyal medya platformu ile alınan yeni kararı açıkladı. Buna göre, engelleme işlemi tamamen sona eriyor.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 16:52
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 17:03
Elon Musk’tan X'te engelleme kararı!
Ecem Çetin Muhabir

Teknoloji dünyasındaki yeniliklerle birlikte hayatımıza sosyal medya platformları dahil oldu. 

Bu platformlarından bir tanesi de X (eski adıyla Twitter)... Platform, 25 Nisan 2011 tarihinde Türkiye'de kullanılmaya başlanmıştır. 

Kısa sürede popüler olan ve dikkat çeken sosyal medya platformu, binlerce insan tarafından kullanılır hale gelmiştir.

2022 yılında Elon Musk tarafından satın alınan X'le ilgili birçok değişiklik yaşanmıştır. İlk olarak Twitter olan platform'un ismi X olmuştur. 

Sosyal medya platformu ile ilgili değişiklik ve yenilikler zaman zaman gündeme geliyor. 

X'in CEO’su Elon Musk, sosyal medya platformunda değişecek olan bir özelliği kullanıcılarla paylaştı. 

Musk, platformun uzun süredir kullanılan engelleme özelliğinin kaldırılacağını resmen duyurdu. Bu açıklama, Musk’ın web geliştiricisi Nima Owji’nin konuyla ilgili bir paylaşımına verdiği yanıtla kesinlik kazandı. Musk, uzun süredir konuşulan bu değişikliğin artık hayata geçeceğini belirtti.

Engelleme özelliği kalkıyor 

X platformunda kullanıcılar, engelleme özelliği sayesinde istemedikleri kişilerin paylaşımlarını görmesini ve onlarla etkileşimde bulunmasını engelleyebiliyordu. Bu özellik, sosyal medya platformlarında kişisel güvenliği ve mahremiyeti korumak adına kritik bir işlev olarak görülüyordu. Engellenen kullanıcılar, karşı tarafın paylaşımlarını göremez, beğenemez, yorum yapamaz veya doğrudan mesaj gönderemezdi.

Yapılan yeni düzenleme ile engelleme işlevinin yerine daha sınırlı bir engelleme sistemi getiriliyor. Buna göre, engellenen kullanıcılar artık engelleyicinin paylaşımlarını görüntüleyebilecek, ancak beğenme, yorum yapma, paylaşma ve doğrudan mesaj gönderme gibi etkileşimlerde bulunamayacaklar. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa