İsrail, Beyrut'u vurdu! Bakanlık ölü ve yaralı sayısını açıkladı

İsrail ordusu tarafından Beyrut'a yönelik hava saldırısı gerçekleştirildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, ölü ve yaralı sayısını açıkladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 17:07
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 17:42
İsrail, Beyrut'u vurdu! Bakanlık ölü ve yaralı sayısını açıkladı
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, Beyrut'un güneyinde yer alan Dahiye bölgesine yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre; ilk belirlemelere göre saldırı sonucunda 2 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi ise yaralandı. Yaralılar arasında yer alan bir kadının durumunun ağır olduğuna dikkat çekildi.

Saldırı, Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye'deki bir noktaya üç füze kullanılarak gerçekleştirildi. İsrail ordusu tarafından yapılan konuya dair açıklama yapıldı ve "İsrail ordusunun Beyrut'a yönelik saldırılar gerçekleştirdiği" ifade edildi. 

Hizbullah'ın SİHA biriminden sorumlu komutan hedef alındı

İsrail ordu radyosu, söz konusu saldırı ile Hizbullah'ın SİHA (silahlı insansız hava aracı) biriminden sorumlu bir komutanın hedef alındığını dile getirdi. Fakat Hizbullah tarafından konuya dair herhangi bir açıklamada bulunulmadı.

Saldırıda F-35 savaş uçağı kullanıldı

İsrail devlet televizyonu KAN tarafından yapılan duyuruya göre, saldırıda F-35 savaş uçağı kullanıldı. Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA ise bu saldırının Dahiye'deki işlek bir cadde üzerinde bulunan 10 katlı bir apartmanın dairesine yönelik gerçekleştirildiğini aktardı. Bu saldırı, bir haftada Beyrut'un Dahiye Mahallesine yönelik dördüncü hava saldırısı olarak kaydedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa