Tekirdağ'da istavrit, balıkçı tezgahlarında!

Tekirdağ'dan palamutun ardından istavrit de balıkçı tezgahlarını süslemeye başladı. İstavritin kilogram fiyatı 250 Türk lirası…

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 17:16
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 17:20
Tekirdağ'da istavrit, balıkçı tezgahlarında!
AA
Kaynak AA

Tekirdağ'da palamuttan sonra istavrit tezgahlarda

Tekirdağ'da balık sezonu hareketlenmeye devam ediyor. Marmara Denizi’nde balıkçıların ağlarına takılan istavrit, palamuttan sonra tezgahlarda yerini aldı. İstavritin kilogramı şu anda 250 liradan satışa sunuluyor.

Balıkçılar palamut sezonundan memnun

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, sezonun balıkçılar için oldukça verimli geçtiğini belirtti. Pehlivanoğlu, "Bu yıl sezona bol palamut umuduyla başladık. Özellikle Karadeniz’deki tekneler güzel avlanma gerçekleştirdi. Tekirdağ’da palamut daha az olsa da istavrit kendini göstermeye başladı. Önümüzdeki günlerde daha fazla istavrit bekliyoruz. Vatandaşların balığa ilgisi de oldukça iyi" dedi.

İstavrit tezgahlarda, hamsi ve lüfer bekleniyor

Balıkçı Hasan Erol ise sezonun en çok tercih edilen balığının palamut olduğunu, ancak istavrit ve diğer türlerin de tezgahlarda yer almaya başladığını ifade etti. Erol, "Palamut geçen hafta durgundu ancak bu hafta yeniden arttı. İstavrit ve uskumru da ağlara daha sık takılıyor. Vatandaşlar palamuttan sonra istavrite yöneliyor. Yakında hamsi de çıkmaya başlayacak. Ardından çinekop ve lüferi de bekliyoruz" diye konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa