Yavaş duyurdu: ABB'ye 300 itfaiye eri alınacak

ABB Başkanı Yavaş, Çevre Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda 300 yeni itfaiye eri alımı yapılacağının müjdesini verdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 17:52
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 18:54
Yavaş duyurdu: ABB'ye 300 itfaiye eri alınacak
DHA
Kaynak DHA

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara halkına yeni bir müjde vererek, Çevre Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda 300 yeni itfaiye eri alımına onay çıkacağını belirtti. Yavaş, "Geçen hafta Çevre Bakanımızla görüştük. 500 itfaiye eri talebimiz vardı, sanıyorum 300 civarında itfaiye eri almamıza izin verecek" dedi.

Ankara İtfaiyesi'nde yeni personel ve araç artışı

Yavaş, 2022 yılında Ankara İtfaiyesi'nde göreve başlayan 149 itfaiye eri için düzenlenen yemin törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, göreve geldikleri dönemde itfaiyenin 154 araca sahip olduğunu hatırlatan Yavaş, bu sayıyı yeni alımlarla 292’ye çıkardıklarını belirtti. Personel sayısında da önemli bir artış sağladıklarını vurgulayan Yavaş, "764 olan personel sayımızı, sivil savunma ve itfaiyecilik bölümlerinden mezun 544 yeni personel ile 1146’ya yükselttik. Ayrıca, 48 olan yaş ortalamasını 40’a düşürdük ve daha da gençleştirmeyi hedefliyoruz" dedi. 

Yavaş, mevcut 48 itfaiye istasyonuna yeni eklenen İncek, Çakırlar, Bağlum, Haymana, Etimesgut, Nallıhan ve Akyurt istasyonlarının faaliyete geçtiğini ve Hurdacılar sitesinde inşaat çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. ABB Başkanı Yavaş, Çamlıdere ve Temelli istasyonlarının inşaatlarının ise tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

2024’te ilk 7 ayda 16 binden fazla müdahale

Yavaş, 2023 yılında Ankara İtfaiyesi'nin 9 bin 54’ü yangın olmak üzere toplamda 28 bin 465 olaya müdahale ettiğini açıkladı. 2024 yılının ilk 7 ayında ise 6 bin 26 yangın vakası dahil olmak üzere toplam 16 bin 652 olaya müdahale edildiğini belirten Yavaş, ayrıca 55 bin 961 kişiye sertifikalı seminer, tatbikat ve hizmet içi eğitim verildiğini aktardı. 

Liyakatın önemine dikkat çeken Yavaş, yeni alınacak itfaiyecilerin tamamının liyakat esaslı olacağını vurgulayarak, "Bu hizmetlerde liyakat olmazsa olmazdır. Yaş da önemlidir, bu yüzden kadroyu gençleştirmek zorundayız" dedi.

25 günlük nişanlı itfaiyeciler törende

Törene katılanlar arasında 25 gün önce nişanlanan itfaiyeciler Esra Kayalık (25) ve Veli Güngör (25) de yer aldı. Kayalık, Veli ile iki yıl önce tanıştıklarını belirterek, "Veli benden iki yıl önce göreve başladı, ben de iki yıl sonra atandım. 25 gün önce nişanlandık ve bu mesleği birlikte yapacak olmaktan dolayı mutluyuz. Aynı mesleği yapmanın avantajı, birbirini daha iyi anlamak. Farklı mesleklerde olsak bu anlayışı yakalayamazdık" dedi. 

Veli Güngör ise, "Atatürk'ün dediği gibi, 'Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.' Biz de bu mesleği hakkıyla yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, yemin eden itfaiyeciler görevlerine başladı.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa