İmamoğlu'ndan dava yorumu: "Yargı silah gibi kullanılıyor"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında siyasi yasak kararı istenen davayla ilgili açıklamada bulundu. İmamoğlu, ""Yargı silah gibi kullanılıyor" dedi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 18:56
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 19:38
İmamoğlu'ndan dava yorumu: ''Yargı silah gibi kullanılıyor''
EK
Esra Koçak Editör

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) toplantısının ardından basına önemli açıklamalarda bulundu. Hakkında istenen siyasi yasakla ilgili konuşan İmamoğlu, kamuoyunu rahatsız eden bir dava süreci yaşandığını belirtti ve "Böyle bir dava olmaz" ifadelerini kullandı.

"Yargı, bir silah gibi kullanılıyor"

İmamoğlu, kendisine yöneltilen "Davanın seyrini hukuk mu belirliyor, siyaset mi?" sorusuna ise net bir yanıt vererek, "Yargının bir silah gibi kullanıldığını düşünenlerdenim. Bu sürdürülemez bir durum. Yargının manipüle edilmesine istinaf mahkemesinin son vereceğini umuyorum. Yargıçlardan en büyük isteğim, bu tarihi görevi yerine getirmeleri ve toplumu rahatlatmalarıdır. Böyle bir davayı gerekçesiyle birlikte anlatmak bile mümkün değil" dedi.

Dava sürecinin Türkiye'nin demokrasi ve hukuk meselesi olduğunu vurgulayan İmamoğlu, yargıçların bu konuda tarihi bir sorumluluk taşıdığını ve bu sorumluluğu yerine getirmelerini talep etti. "Bu dava şahsileşmemeli" diyen İmamoğlu, yargının bağımsız ve adil olması gerektiğine dikkat çekti.

"Mansur Yavaş ile görüşeceğim"

İmamoğlu, Mansur Yavaş ile görüşüp görüşmeyeceği sorusuna ise, "Her geldiğimde ararım, görüşürüm. Alacağım olsun, bugün zamanımız kısıtlı" cevabını verdi.

İmamoğlu hangi davadan yargılanıyor?

Ekrem İmamoğlu, 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildikten sonra, Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde yaptığı konuşma nedeniyle yargılanıyor. O dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, İmamoğlu’na "Türkiye'yi Avrupa Parlamentosu'na şikayet eden ahmak" demesi üzerine İmamoğlu, "31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır" şeklinde bir yanıt vermişti. Bu açıklama sonrası Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri, hakarete uğradıklarını belirterek suç duyurusunda bulunmuştu.

Siyasi yasak ve hapis cezası

Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamede, "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçlamasıyla İmamoğlu'na 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep edildi. İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk aşamasında İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verildi. Dava, şu anda İstinaf Mahkemesi’nde devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa