Yükselişini sürdüren altın rekora doymuyor

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bugün yapacağı konuşmayı beklerken altın fiyatları rekor kırdı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
26 Eylül 2024 19:16
GÜNCELLEME
26 Eylül 2024 19:24
Yükselişini sürdüren altın rekora doymuyor
EK
Esra Koçak Editör

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bugün yapacağı açıklamalar öncesinde altın fiyatları yükselişini sürdürerek yeni rekor seviyelerine ulaştı. ABD ekonomisinde resesyon endişeleri ve Ortadoğu'daki artan jeopolitik gerilimler, yatırımcıların risk iştahını azaltırken, Powell'ın açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde önemli etkiler yaratması bekleniyor.

Altın, güvenli liman olarak talep görüyor

Fed'in faiz indirimleriyle oluşan ivme ve Ortadoğu'daki jeopolitik risklerin etkisiyle güvenli liman olarak görülen varlıklara olan talep arttı. Bu durum, altın fiyatlarının tarihi zirvesine ulaşmasına neden oldu. Bugün ons altın, 2 bin 685 dolara yükselerek rekor kırarken, saat 15.50 itibarıyla 2 bin 676 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Gram altın ve diğer altın türlerinde de rekor

Dolar/TL üzerinden hesaplanan gram altın da gün içerisinde 2 bin 949 lirayla yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Saat 15.50 itibarıyla gram altın 2 bin 936 liradan işlem görüyor. Aynı zamanda çeyrek altın 4 bin 795 liradan, Cumhuriyet altını ise 19 bin 123 liradan satılıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa